ASE Labdarúgás 2019. januári értékelések

2019.02.18, 13:25 Labdarúgás
ASE Labdarúgás 2019. januári értékelések

ASE Labdarúgás 2019. januári értékelések.

 

U7 csapat

V. Blatt Pál emléktorna

 

Paks: 2019.01.13.

 

Ötödik alkalommal rendeztük meg a hagyományos Blatt Pál emléktornát.

Mint házigazda a nagy létszám miatt, két csapattal vettünk részt.

A torna nagyon színvonalas volt, hat csapat részvételével, körmérkőzéses meccseket játszottunk.

A tornán érzésem szerint kicsit félénken játszottunk, véleményem szerint több van bennünk.

Kell még fejlődnünk, de a lényeg hogy a gyerekek nagyon boldogok voltak.

Az első helyen a Baja, második a Szekszárd, harmadik ASE citrom, negyedik, Kalocsa, ötödik, ASE narancs, hatodik a Paksi FC végeztek.

Torna válogatott: Rafael Bálint, Csonka Áron. Legjobb ASE játékos: Vesza Áron.

 

Edző: Klopcsikné S. Mária, Reichert Szabolcs

 

 

Paksi FC kupa

Paks: 2019.01.27.

 

Paks FC kupán vettünk részt Madocsán, U7-es csapatunkkal.

Hat csapat, körmérkőzéses rendszerben játszott a kupáért.

A Dunaújváros, Kalocsa, Paksi FC, míg a Kiskunhalas két csapattal játszott.

Három győzelemmel, és két verességgel zártuk a tornát. Ez a harmadik helyre volt elég.

Mindkétszer a Kiskunhalastól kaptunk ki 2:1-re.

Sajnálattal tapasztaltam, a kiskunhalasiak, úgy játszottak végig, hogy egy emberük folyamatosan a kapuban állt.

Úgy kaptunk ki tőlük mind a kétszer, hogy az alapvonalról bevezették a labdát, amit passz nélkül rúgtak a kapunkban.

Számomra ez elfogadhatatlan oktatási módszer!

Az utolsó meccsen a Dunaújváros ellen, egy nagyon szoros 4:3-as győzelmet arattunk, ami szerintem a torna legjobb meccse volt! Ezzel bebiztosítottuk a harmadik helyet.

Az ellenfél már 2:0-ra vezetett, ovis csapatom nagyot küzdve megfordította a mérkőzést.

Gratulálok csapatomnak, azonban ha egyszer, kétszer ziccerben passzolunk egymásnak meg ügyesebbek leszünk! Azonban ez meg nem életkori sajátosság.

Torna válogatott: László Martin ASE

 

Edző: Klopcsikné S. Mária, Reichert Szabolcs

 

 

U9 csapat

Paksi FC kupa

Madocsa: 2019.01.19.

 

 

Fiatal csapatunk szépen helytállt az U9-es mezőnyben. Kiss Attila volt az egyetlen U9-es korosztályú játékos a keretben, a többiek U8 és ovifocis korosztályúak. Ehhez képest még győzelmet is sikerült szerezni a nap folyamán, ami nagy pozitívum. A kapusposzt sajnos elég nagy hiányosságunk, Pápista Milán a kényszerhelyzetnek „köszönhetően” állt be a kapuba, de azért látszott rajta, hogy alapvetően edzéseken is mezőnyben szerepel. Ha továbbra is ilyen jó edzéslátogatottság és lelkesedés jellemzi majd a „kicsiket”, akkor azt gondolom szép jövő előtt áll ez a korosztály.

Edző: ifj. Erdélyi Péter

 

 

U11 csapat

Futsal torna 2019. 01.06. Palánk

 

A futsal bajnokságban az alapszakasz befejező állomása Palánkon került megrendezésre.  A mai tornára nagy létszámmal érkeztünk (11 fő). Az első mérkőzésen a Szekszárd „A” csapata ellen nagy csatában 2:1 –re kikaptunk. A helyzeteket alapján ez lehetett volna fordítva is a mi javunkra, de a mai napon a legnagyobb gólhelyzeteket is elpuskáztuk. A másik két mérkőzést ismét megnyertük így csoport másodikként jutottunk tovább a rájátszásba. A hozzáállással és a játékban nyújtott teljesítménnyel, nem mindenkivel vagyok elégedett, ma sok gyenge teljesítmény születet.

A mai napon a legjobb teljesítményt az alábbi játékosok nyújtották: Aradi Bercel, Steiner Zalán, Poroszkai Áron, és Nickl Áron.

Edző: Erdélyi Péter

 

 

 

Bozsik torna 2019. 01.19. Paks

Az idei év első Bozsik tornájára több csapat nem érkezet meg. A tornára az ASE 3 csapattal lett nevezve (14 játékos) így mindenki végig tudta játszani az összes mérkőzést az első perctől az utolsóig. A meccseken 4+1 a játékosok száma a pályán. Akik a futsal bajnokság során többször játszottak azokon látszott, hogy bátrabban és ügyesebben mozognak a pályán. Összességében mind a három csapatunk teljesítményével elégedett vagyok, bár voltak nagyon hullámzó teljesítmények.

ASE I. legjobb teljesítményt nyújtó játékosa: Steiner Zalán

ASE II. legjobb teljesítményt nyújtó játékosa: Bakos Mihály

ASE III. legjobb teljesítményt nyújtó játékosa: Pintér Márk

 

Edző: Erdélyi Péter

 

U13 csapat

 

 

Futsal torna 2019. 01.12. Bátaszék

 

Az utolsó csoport mérkőzéseken igen magabiztosan futballoztunk. A 3 mérkőzés alatt csupán 27 rúgott és 1 kapott góllal büszkélkedhetünk. Az egész csapat, kivétel nélkül jó teljesített és egységesek voltunk. Jól járattuk a labdát és a labdabirtoklási fölényünket most gólokban is tudtuk kamatoztatni. A csoportunkat veretlenül az 1. helyen végeztük és reméljük a felsőházban is hasonló formát tudunk produkálni.

Jól teljesített: Landauer Márk, Németh Ákos, Nagy Szilveszter, Prantner Gábor

 

Edző: Szakács Viktor és Sánta István

 

 

Bozsik torna 2019.01.19. Paks

 

A tél 2. Bozsik teremtornáján vegyes teljesítményt nyújtottak a gyerekeink. A 3 mérkőzés alatt hol jobban, hol kevésbé jobban tudtuk megvalósítani az elképzeléseinket. A meghatározó játékosaink nem abban a formában játszottak, ahogy azt az eddigiekben megszoktuk, így a csapatjátékunk sem volt gördülékeny. Ilyen napok sajnos előfordulnak, de a hibáinkból tanulni és folyamatosan fejlődni.

ASE legjobb játékosa: Nagy Szilveszter

Edző: Szakács Viktor

 

 

ATOM kupa 2019.01.27. Paks

A 2005-ös korosztályunk számára ez volt az első teremtorna ebben a szezonban, így a srácok már nagy lelkesedéssel várták a mérkőzéseket. A 4 meccsünkből 3-at meg is nyertünk, ami elegendőnek bizonyult, hogy a dobogó legfelső fokán végezzünk. Az 1 vesztes mérkőzést leszámítva, melyet a Kelen FC ellen szenvedtünk, végig magabiztosan futballoztunk és jó volt látni azt a töretlen lelkesedést és motiváltságot, mely a játékosokat jellemezte ezen a napon.

Megérdemelten nyertünk, amiben minden játékos kivette a részét, gratulálok nekik!

ASE legjobb játékosa: Szabó Zsolt

Torna gólkirálya: Potyondi János

Edző: Szakács Viktor

 

 

 

 

Női megyei futsal csapat

Paks: 2019.01.06.

Betegségek miatt összesen 10 játékos állt rendelkezésre, így meglehetősen tartalékos csapattal álltunk ki erre a tornára.

A Fadd csapatával kezdtünk, a játékot végig irányítva, magabiztos játékkal 5-0-ra sikerült nyernünk a végig lelkesen játszó ellenfelünkkel szemben. Mind a védekezésben, mind a támadásban a korábbiakhoz képest jobban működött a csapatjáték, bár még így is sok apró hiba csúszott főleg a felfelé játékba.

Gólok: Debreceni Kata 2, Trapp Enikő 3

A második mérkőzést a Szekszárd csapatával játszottuk, akik ismét az NBI-ből megerősített kerettel jöttek. Játékban teljesen egyenrangú ellenfelek voltunk velük, az egész mérkőzésen fel tudtuk venni velük a verseny. Végül az egyéni különbségek kijöttek, vállalható, 3-1 arányú vereséget szenvedtünk. Gólunkat Fejes Blanka szerezte.

Utolsó mérkőzésen a Bonyhád csapatával játszottunk. Ekkor már érezhető volt a lányoknál a fáradtság, de sokkal szervezettebben játszottunk ellenfelünknél, akik viszont egy percre sem adták fel, a tőlük megszokott elszántsággal, harcossággal játszottak, ami eddig többnyire feléjük billentette a mérleg nyelvét. Most ebben is fel tudtuk venni velük a versenyt és ennek 3-2-es siker lett az eredménye. A lányok erőn felül küzdöttek végig az utolsó mérkőzést.

Gól: Wahl Rami, Debreceni Kata, Fritz Fanny

 

Edző: Horváth György

Bonyhád: 2019.01.12.

Bonyhádon a megyei Futsal bajnokság 4. fordulóján vettünk részt. Betegségek és sérülések miatt csak tartalékosan, kapus nélkül tudtunk kiállni.

A Faddi csapat volt első ellenfelünk. A két csapat közötti különbséget sikerült már az első félidőben gólokra váltani, gyorsabban játszottunk a helyenként keményen játszó ellenfelünkkel szemben. A második játékrészben már picit visszavettek a lányok, de így is öt gólos siker lett a vége. A Faddiak kemény védekezése nyomán az amúgy is tartalékos csapatunkban Fritz Fanny megsérült.

Gólok: Sajabó Bogi 2, Maláti Gréta, Fejes Blanka, Fritz Fanny

 

A Bonyhád ellen sajnos nem tudtuk megismételni az előző heti teljesítményünket, a játékkal nem volt baj, hiszen végig szervezettebben játszottunk, csak a végjátékban a koncentráció és a harcosság hiányzott. Rengeteg helyzetet kidolgoztunk, de egyiket sem sikerült gólra váltani, szinte egy kapuztunk egész mérkőzésen. A sok kihagyott helyzet megbosszulta magát, a hazai csapat összesen talán öt támadást tudott vezetni, de ebből 4 gólt szerzett. A második félidő közepén megtört a jég, felzárkóztunk egy gólra, de egyenlíteni nem sikerült.

Gól: Maláti Gréta, Sajabó Bogi

 

Utolsó mérkőzést a Dombóvár ellen játszottuk, ahol hasonló volt a játék az előző mérkőzéshez, de már látszott a lányokon a fáradtság is. Az első félidőben a vezetést megszereztük kétszer is, de ellenfelünk egyenlíteni tudott. Hiába támadtuk szinte végig a második félidőt, a kapu előtt nem voltunk elég határozottak, és a Dombóvár az utolsó pillanatokban megszerezte a győzelmet.

Gól: Maláti Gréta, Marosi Ildikó

 

Edző: Horváth György

 

Dombóvár: 2019.01.19.

 

Tartalékosan, kevés játékossal tudtunk megjelenni Dombóváron. Első mérkőzésen az NB1-es játékosokkal felálló Szekszárd ellen játszottunk. Nagyon jól védekeztünk, kevés lehetőséget hagytunk ellenfelünknek, akik egy szerencsés góllal végül nyertek. A támadójátékunk nem volt hatékony, de ez annak volt betudható. hogy egy rutinosabb támadóval tudtunk csak kiállni.

A második meccsen a Fadd ellen játszottunk, ellenük kicsit tartalékolva az erőnket játszottunk, ami sikerült is, 3-1-es sikert arattunk. Gól: Fejes Blanka, Marosi Ildikó, Sajabó Bogi

Az utolsó mérkőzésen a Dombóvárral vívtuk, egy fordulatos mérkőzésen taktikus játékkal sikerült 2-1-es győzelmet aratni úgy, hogy végig irányítottuk a játékot. Gól: Marosi Ildikó, Fejes Blanka

Edző: Horváth György

 

 

 

 

Női futsal NB2 csapat

Paks: 2019.01.20.

ASE - Viadukt

 

 

Nem tudtunk teljes csapattal kiállni a hazai mérkőzésünkön, sérülések és betegség miatt több játékos is hiányzott. Az előzmények ellenére jól kezdtük a mérkőzést, az egész első félidőben sok helyzetet dolgoztunk ki, de a befejezéseknél rendre rossz döntések születtek. Egy ellentámadásból megszerezte a vezetést ellenfelünk, de szünet előtt sikerült egyenlíteni. A második játékrészben is bátran támadtuk, a sok lehetőségből csak egyet - egyet értékesítettünk, amire mindig tudott válaszolni a Viadukt. A végére elfáradt a csapat és egy figyelmetlenséget kihasználva nyert a vendégcsapat. A támadás befejezéseknél sokkal határozottabb játék szükséges, amíg nem tudjuk értékesíteni a helyzeteket, hiába játszunk jól, nem lesz eredménye...

Gól: Sajabó Bogi, Maláti Dalma, Maláti Gréta

 

Edző: Horváth György


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%