2018. jnuári értékelés

2018.02.05, 08:20 Labdarúgás
2018. januári értékelések

U7 csapat

2018.01.28. Madocsa teremtorna

Ovis csapatunkkal PSE kupán vettünk részt, Madocsán. Hét csapat részvételével körmérkőzéses rendszerben zajlott a torna. Két győzelem, öt vereséggel az ötödik helyen végeztünk.

Szoros meccseket játszottunk, ezt azért emelném ki külön, mert játékosaim nagy része fiatalabb a mostani korosztálynál. Amiben még fejlődnünk kell, az a bátorság, a helyezkedés, és a bátrabb passzolás.

A torna válogatottja: Nagy Ábel.

Edző: Reichert Szabolcs

 

 

 

 

 

 

U9 csapat

 

Tolna Megyei U-9 Futsal Bajnokság

Szekszárd: 2018. január 14.

 

Atomerőmű SE U 9 – Szekszárdi UFC „A”

2:2

Atomerőmű SE U 9 – Szekszárdi UFC „B”

15 : 0

Atomerőmű SE U 9 – Tolna VSE „A” U 9

2 : 3

Edzői értékelés:

A Futsal Bajnokság ötödik fordulóját Szekszárdon rendezték. Tornáról tornára fejlődik a csapat, mind a mentalitást, mind a játékot illetően. Az eddig eltelt fordulók során a legjobb játékunkat mutattuk ezen a napon. A „Tolna A” elleni vereség során végig irányítottuk a mérkőzést, döntetlen állásnál három kapufát is rúgtunk, és ahogy az ilyenkor lenni szokott, az utolsó másodpercekben egy buta hibát követően megbüntette ellenfelünk a sok kimaradt helyzetet. A „Szekszárd A” elleni összecsapáson is remekül játszottunk, az ellenfelet sokszor percekig a saját kapujuk elé szegeztük. A szekszárdiak kapusának extra teljesítménye kellett ahhoz, hogy legalább a döntetlen meg legyen nekik. A „Szekszárd B” csapata ellen minden összejött, szép és látványos gólokat szereztünk. Sajnos rossz meccsen jött ki a tökéletes helyzetkihasználás a gyerekekből, ennek ellenére mindenkit dicséret illet. Külön dicséretet érdemel a végig kiegyensúlyozottan teljesítő Almási Kristóf, valamint örömteli volt, hogy Bán Kristóf végre megmutatta milyen jó teljesítményre képes, ha teljes egészében a játékra koncentrál.

 

ifj. Erdélyi Péter - edző

 

 

 

 

PAKSI FC TEREMTORNA

Madocsa: 2018. január 21.

Játékosok névsora: Almási Kristóf, Szoó Milán, Steiner Zalán, Kiss Attila, Kiss Adrián, Bán Kristóf, Borsi Barnabás, Lacza Ákos.

 

Edzői értékelés:

Jó hangulatú, színvonalas teremtornán vettünk részt a Madocsai Sportcsarnokban. A Kalocsa elleni mérkőzéssel kezdtük a tornát, amely mérkőzésen elfogadható játékkal sikerült 3-0 arányban diadalmaskodni. A második mérkőzésen a Paksi FC ’A’ csapatával csaptunk össze. Nagyon intenzív, mozgalmas játék zajlott, igazi rangadó hangulat jellemezte a meccset. Sajnos a PSE csapata az utolsó másodpercekben - egy számukra szerencsés szögletet követően - egyenlített, így 1-1-re végeztünk. A harmadik ellenfelünk a Dunaújváros csapata volt, meglehetősen gyenge és csapkodó játékot mutattunk, nem voltam elégedett. Ennek ellenére 2-0-ra megnyertük a meccset, de az eredmény nem a legfontosabb számomra. A Paksi FC ’B’ csapata következett a sorban, a végeredmény 1-0-s győzelem. A 3 pontot sikerült tehát begyűjteni, de a mutatott játék elég sok kívánnivalót hagyott maga után. Görcsösség, pontatlanság jellemezte a csapatot. Az utolsó mérkőzésen a jobb erőkből álló Kiskunhalas gárdájától 4-0-s vereséget szenvedtünk. Az egész teremtornát tekintve egy-két jobb teljesítmény kivételével, mindenki adós maradt az igazán jó játékkal. Előfordul a futballban, hogy semmi sem jön össze, de nem féltem őket, legközelebb lényegesen jobb játékot várok a gyermekektől. A tehetségüket úgy gondolom, elég jól mutatja, hogy egy közepes-néha gyenge teljesítménnyel is dobogón tudtunk végezni. A csapatból Almási Kristóf bekerült a torna válogatottjába, egy hibától eltekintve minden mérkőzésen a csapat legjobbja volt.

 

ifj. Erdélyi Péter - edző

 

 

 

 

ATOM KUPA

 

ASE Sportcsarnok: 2018. 01. 28.

Csapattagok: Steiner Zalán, Szoó Milán, Nagy Márk, Bakos Mihály, Kiss Attila, Bán Kristóf, Lacza Ákos, Almási Kristóf.

Edzői értékelés:

Nagyon jól sikerült a hazai rendezésű torna megszervezése, hiszen erős, komoly ellenfeleket sikerült meghívni, így színvonalas játék zajlott az összes mérkőzésen. A torna során öt meccset játszottunk, négy győzelem mellett, egy vereség volt a mérlegünk. Csapatommal maradéktalanul elégedett lehetek, mindenki hozta a tőle elvárható legmagasabb szintet. Az egész teremtornán egyetlen gólt kaptunk, úgy gondolom, ez sok mindent elmond a teljesítményünkről. Igaz, hogy azt a legrosszabbkor, mert az 1-0-s vereség azt jelentette, hogy „csak” a második helyen végeztünk. Ennek ellenére abszolút pozitívan értékelem a gyermekek teljesítményét. Rengeteg tudatos, tanult elem jellemezte a játékunkat, ami megmutatta, hogy az edzéseken gyakorolt dolgok szépen beépülnek a csapatjátékba. „Legjobb kapus” különdíjban részesült az egész nap hibátlanul védő Almási Kristóf. A „Torna válogatottjába” Szoó Milán került be, ebben a díjban benne volt az egész évben elvégzett lelkiismeretes, alázatos munkája. Büszke voltam a csapatomra, az edzőkollégákkal folytatott beszélgetések során többen megjegyezték, hogy a gyermekeik ellenünk nagyon-nagyon nem szeretnek játszani… Szerintem ennél nagyobb dicséret nem is kell.

ifj. Erdélyi Péter - edző

 

 

 

 

U11 csapat

 

Bozsik torna 2018. 01.21. Paks

A tornára 12 játékos lett nevezve, így két csapattal tudtunk részt venni, mert a Tamási csapata nem jelent meg. Számunkra ez nagyon jó volt, mert így mindenki a pályán volt az első perctől az utolsóig. A meccseken 4+1 a játékosok száma a pályán. A mai napon mind a két csapatunk nagyon jól szerepelt nem találtak legyőzőre. Jó volt látni a gyerekek hozzáállását a mérkőzésekhez pazar cseleket mutattak be és hatalmas gólokat szereztek. Nagyszerű teljesítmények voltak, mint egyéni, mint csapatszinten. A mérkőzéseken nyújtott teljesítménnyel maximálisan elégedett vagyok.

ASE I. legügyesebb játékosa: Nikl Patrik

ASE II. legügyesebb játékosa: Kajári Dominik

A torna legjobb kapusa: Nagy Zalán

A torna gólkirálya: Farsang Ábel

 

Erdélyi Péter edző

 

 

(A képről lemaradt: Nikl Patrik; Nickl Áron)

 

 

 

 

Futsall bajnokság 2018. 01.27. ASE csarnok

 

A mérkőzésre 8 játékos lett nevezve, sajnos egy betegség miatt nem tudott részt venni. A Szekszárd már korábban jelezte, hogy a mai napon nem tudnak elutazni a mérkőzésre, így velük későbbi időpontban lesz pótolva az elmaradt mérkőzés. Az első mérkőzést a Fadd csapatával játszottuk az elején egy kicsit álmosan kezdtük, de a végére magabiztos (5:1) győzelmet arattunk. A pihenő jót tett, a második mérkőzésünkön parádéztak a gyerekek és kiütéses győzelmet arattunk a Nagymányok ellen. (12:1) A mai napon a mérkőzéseken nyújtott hozzáállásával, és teljesítményével maximálisan elégedett vagyok mindenkivel.

 

Erdélyi Péter edző

 

 

 

 

 

U13-14 csapat

 

PAKS KUPA

 

2018. január 13-án a madocsai sportcsarnokban került megrendezésre az idei első teremtornánk az U12-es csapatunk számára. Ebben a szezonban sajnos teremben nem nagyon volt lehetőségünk a felkészülésre, de a kis pályás játék gyakorlására nagy hangsúlyt fektettünk az edzéseink során.

Az első mérkőzésünkön, melyet épp a Paksi FC ellen játszottuk, kijött a teremhiány, hisz eléggé enerváltan futballoztunk. Nem tudtuk kihozni a labdákat, és kevés helyzetet alakítottunk ki, így sajnos vereséget szenvedtünk. Ez többnyire rányomta a bélyegét a következő mérkőzésekre is, de ahogy telt az idő egyre magabiztosabbak lettük és jól játszottunk a következő 3 mérkőzésen. Végig partiban voltunk, döntetlen és 2 egygólos vereséget szenvedtünk, de mindhárom mérkőzésen kreatívan és fölényben játszottunk. Sajnálom a srácokat, mert az eredmények nem tükrözik a teljesítményüket, de ilyen a futball, ennél is többet kell tenni, hogy a kiélezett szituációkban a mi felünkre forduljon a mérleg.

 

Jól teljesített: Nagy Szilveszter, Nős Botond, Tóth Donát

Torna legjobb ASE játékosa: Nős Botond

 

Edző: Szakács Viktor

 

 

 

 

 

Női NB2 futsal csapat

 

Bajnoki

Paks: 2018.01.21.

ASE Paks – PAFC MITRE

2 - 2

Góllövő: Maláti Gréta, Koloh Regina

 

A Piliscsaba csapatát fogadtuk a hétvégén. Ami nem volt bíztató, hogy a védelemből sérülés miatt kiesett Marosi Ildikő, és Maláti Gréta, Marosi Julianna illetve Debreceni Kata is kisebb egészségi problémával vállalta a mérkőzést.

Az előjelek ellenére jól kezdtünk, irányítottunk, sok helyzetet dolgoztunk ki, de csak egyet sikerült Koloh Regina révén gólra váltani. A félidő közepétől kiegyenlítődött a játék, mindkét oldalon voltak helyzetek, de a kapusok jó formában védtek, a szünetig nem változott at eredmény. A második félidő is hasonlóan folytatódott, majd a 30 percben csapatunkon látszott a fáradtság, és az, hogy néhány játékos nem teljesen egészségesen vállalta a játékot. Ekkor a vendégek már játékban domináltak és kontratámadásokból két gólt szereztek. A fáradtság ellenére a lányok mindent megtettek az egyenlítésért, amit Maláti Gréta góljával (Kovács Móni harcosságának és passzának köszönhetően) sikerült is elérni.

A játék képe alapján megérdemelten szereztünk pontot a PAFC ellen. Amit pozitívumként még meg kell említeni, az az, hogy ezen a mérkőzésen a lányok egymást kisegítve, hatalmas küzdeni akarással játszottak végig. Jók: Az egész csapat

 

Edző: Horváth György

 

 

Bajnoki

Paks: 2018.01.28.

Kalafa - ASE Paks

1 - 0

Vasárnap Szárra látogattunk, ahol a feljutásra is esélyes Kalafa vendégei voltunk az nb2-ben.

A lányoktól fegyelmezett, határozott védekezést és bátor támadójátékot kértem, amit az egész mérkőzésen végre is hajtottak. Ennek az volt az eredménye, hogy végig nyílt volt a meccs, győzelmi esély is benne volt, de a döntetlen mindenképpen. Végül a hazai csapat egy szerencsés találattal megszerezte a győzelmet.

Valamennyi paksi játékos dicséretet érdemel, mindenki erőn felül teljesített igazi Csapatként.

 

Edző: Horváth György

 

 

 

 

Megyei Női futsal bajnokság

Bajnoki

Simontornya: 2018.01.27.

 

Szombaton a megyebajnokság utolsó alapszakasz fordulóján vettünk részt. A lányok nagyon motiváltan léptek pályára. Első mérkőzésnek a biztos felsőházba jutás volt a tétje, így a Faddi csapat is maximális erővel játszott, aminek egy nagy iramú kemény összecsapás lett az eredménye. Végig irányították a játékot és 3-1-re nyertünk. A második és harmadik mérkőzésnek már helyezés szempontjából nem volt tétje, ennek ellenére továbbra is ugyan azzal a felfogással játszottunk, mint az első meccsen, aminek eredménye két győzelem lett. Dunaföldvár ellen 2-1 Kölesd ellen 3-0. Valamennyi játékos dicséretet érdemel, de azért kiemelném a 14 éves Varga Tekla játékát, aki a két utolsó meccsén bátran és eredményesen játszott.

A folytatásban éremért játszhat csapatunk.

 

Edző: Horváth György


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%