Labdarúgás bemutatkozás

A labdarúgó-szakosztály az utánpótlással foglalkozik, célja az, hogy már 5-6 éves kortól az egészséges életmódra, a sport szeretetére nevelje a gyerekeket a világ legnépszerűbb sportján keresztül.

Bemutatkozás

 

Az Atomerőmű Sportegyesület 1983-ban alapította a labdarúgó szakosztályát, Petrik Gyula volt az első szakosztály elnök és ugyanabban az évben az egyesület elindította a felnőtt csapatát a körzeti bajnokságban, amit megnyert Kővári István edző vezetésével.
Ez volt az első bajnoki címe az ASE labdarúgó szakosztályának.

1985-86-os szezonban a csapat a megyei I. osztály 3. helyén végzett. A következő bajnoki esztendőben a csapat megerősítése után az első hely elérése volt a cél.
Ezt hatalmas csatában sikerült megnyerni, így a csapat jogot szerzett az NBIII-ban való indulásra, ezzel a minőségi futball felé vette az irányt az ASE labdarúgó csapata.

Az NBIII-as éveiben a csapat jól szerepelt és az 1989-90-es évben fölényesen nyerte a bajnokságot, így felkerült az NBII-be. Akkor az edzői feladatot a csapatnál Pusztai László, Váczi László és Bodahelyi András látta el, a szakosztály elnök Kiss Zoltán, szakosztályvezető Blatt Vince, technikai vezető Klement Tibor, ASE ügyvezető elnöke Kiss Gábor volt.

Az első NBII-es évében az ASE a bajnokságban és Magyar Kupában is igazi sikereket ért el. A bajnokságban 8. hely, Magyar Kupában azt a bravúrt hajtotta végre, hogy bekerült a legjobb négy közé, ahol a Ferencváros állította meg a menetelésben. Ez az év megalapozta hosszú időre az ASE jogosultságát az NBII-es bajnokságban.

1993-tól az Atomerőmű Sport Egyesület ügyvezető igazgatója Juhász Sándor.

A korábbi ellentéteket az Atomerőmű és a város vezetése közös labdarúgó szakosztállyal próbálta megoldani, ettől az idénytől kezdődően az ASE – PSE öt éven keresztül közös labdarúgó szakosztályként működött. Az ASE részéről Kiss Zoltán, Blatt Vince, a PSE részéről Etessy Gábor és Faller Dezső voltak a vezetők.

Az 1996-97-es bajnokság után a felnőtt csapat jogot szerzett az NBI B-s szerepléshez. Ebben az évben nagyon kiélezett volt a bajnokság, az első nyolc helyezett került az NBI B-be, többi, pedig kiesett az NBII-be. A csapat vezetőedzője Reszeli Soós István volt. 
Egy év NBI B-s szereplés után, az 1998-99-es bajnokságban az ASE labdarúgó csapata visszalépett mint amatőr csapat az NBII-be. Félévkor megszűnt a felnőtt labdarúgás az ASE-nál és a továbbiakban a labdarúgó szakosztály, mint utánpótlás nevelő szakosztály szerepel.

A 90-es években sok edző megfordult a felnőtt csapatnál egy párat említve közülük: Jakab Elek, Teszler Vendel, Mihalecz István, Bőzsöny János, Patkós István, Nagy Lajos, akik arra törekedtek, hogy a csapat a legjobb eredményeket érje el, ezzel örömöt szerezzen az ASE szurkolóinak.

A 90-es években nagyon tehetséges gyerekek kerültek az utánpótlás csapatokhoz és jó szakmai munka mellett nagyon jó eredményeket értek el, a fejlődésük töretlen volt.
Az 1993-94-es bajnokságban az akkor ifi A csapata, Patkós István edző vezetésével megnyerte az NBII-es bajnokságot. Abból a csapatból jó pár játékos megjárta később az NBI-et is, Éger László, Váyer Gábor, Osztermáyer Gábor, Búzás Attila, Magyari László.

Folyamatosan fejlődtek a fiatal játékosok évről-évre, és a sikerek nem maradtak el.
Dél-dunántúli válogatottba többen is bekerültek a fiatal palánták közül és kétszer sikerült megnyerni az országos bajnokságot a ’83, ’85-ös korosztályban.

A 2001-2002-es bajnokság újabb sikert hozott az utánpótlás szakosztálynak, mert az akkori ifi B-s csapat az NBI B nyugati csoport bajnoka lett. A fiatalok Orosz József edző vezetésével torony magasan nyerték a bajnokságot.

A labdarúgó utánpótlás szakosztály az 1999-es átalakulás óta kizárólagosan a város és városkörnyék fiataljainak labdarúgó utánpótlás-nevelésével foglalkozik.

ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%