2018. júniusi értékelések

2018.07.03, 16:51 Labdarúgás
ASE Up. Labdarúgás 2018. június havi értékelések

U7 csapat értékelése

 

Az edzéseket 12- 14 fővel végeztük, ami elég jó edzés látogatottságnak számít!

A januári és februári teremtornákon jól szerepeltünk, lehetett látni az edzésen gyakoroltakat! Gondolok itt a labda kihozatalokra, helyezkedésre, cselekre!

Április elején az edzéseket már szabad téren végeztük, nagy örömükre a gyerekeknek!

Részt vettünk mind a négy Bozsik tornán, ahol egy kivételével mindig mi alkottuk a legnagyobb létszámot!

Mivel ebbe a korosztályba a gyerekeknél a legfontosabb, én és a labda, edzésen már gyakoroltuk a helyezkedést is, ez a szezon vége felé több, kevesebb sikerrel ment!

Egy- egy edzésen már labdás koordinációs gyakorlatokat is végeztünk, ami szerintem nagydolog, sőt a gyerekek élvezték is!

De a legnagyobb szám az edzéseken a fogó játékok voltak!

Meg persze a párharcos egy- egy elleni játék!

Összességében úgy gondolom nagyon jó évet zártunk, négy gyermek megy fel U9- es korosztályba, ez sajnos elég kevés, de a 2011-es születésűeknél a toborzásokon nem volt sok jelentkező!

A 2012- es korosztállyal nagyon jól állunk, azonban próbáljuk a létszámot még egy kicsit emelni!

Köszönet az egyesületnek a kitűnő körülményekért, és támogatásért!

Az egész éves edzés munkájáért dicséretet érdemel, Nagy Ábel, Nős Dávid, László Martin.

 

 

Edző: Reichert Szabolcs

 

 

 

U9 csapat értékelése

 

            A 2017-2018-as szezonban a 2009-2010-es születésű játékosok alkották csapatomat. A létszámmal elégedett voltam, szezon közben 16-20 gyermek között ingadozott a csapattagok száma, ebből 12-14 gyermek edzéslátogatottsága megfelelőnek számított. A tavalyi keret nagy része együtt maradt, ami megkönnyítette a dolgomat, hiszen a gyermekek túlnyomó része tisztában volt az edzésmódszerekkel, feladatokkal, így az újonnan érkezők is zavartalanul tudtak bekapcsolódni a munkába, sok segítséget kaptak társaiktól is.

            Rengeteg teremtornán, futsal bajnokságon és edzőmérkőzésen vettünk részt a szezon során.  A Bozsik programok mindegyikén szerepeltünk, a létszámmal elégedett voltam. Úgy gondolom idén a Bozsik program nagy fejlődésen ment keresztül, egyre színvonalasabb és élvezetesebb tornákat szerveztünk a gyerekeknek. A szezon során többnyire jó teljesítménnyel rukkoltunk elő, néhány esetben nem jött ki a lépés, de ilyen fiatal gyermekektől nem is várható el a folyamatos és egyenletes kiemelkedő teljesítmény. Játékosaim fejlődését folyamatosnak és előremutatónak értékelem, aki becsülettel részt vett minden edzésen sokat lépett előre a szezon során. Steiner Zalán és Szoó Milán igazi kis vezéregyéniséggé léptek elő a csapaton belül, nagyon pozitívan értékelem a munkáját. Emellett Lacza Ákos, Pintér Márk, Kiss Adrián, Almási Kristóf, Borsi Barnabás, Botlik János és Tógyer Dávid is megérdemli a dicséretet, hiszen mind szorgalmukkal, mind magatartásukkal – mindenki a saját szintjének megfelelően – emelték az edzések és mérkőzések színvonalát. Bakos Mihály és Nagy Márk nagyon tehetségek gyermekek, azonban velük kapcsolatban van némi hiányérzetem, hiszen rengeteg edzésről hiányoztak, sokkal előrébb is tarthatnának. Bán Kristóffal is elégedett voltam a szezon nagy részében, de egy sajnálatos sérülés miatt hosszabb ideje nem tud részt venni az edzéseken, remélem, minél előbb rendbe jön és jövőre az U 11-ben be tud kapcsolódni a munkába. A 2010-es születésű fiatalok, Kiss Attila, Kirschner Dávid és Sólya Szabolcs szépen fejlődnek, fizikálisan kicsit még elmaradnak idősebb társaiktól, de ez természetes dolog, jövőre erősségei lehetnek csapatunknak.

            Az év során edzéseken nagy hangsúlyt fektettem az alapképességek fejlesztésére (mozgáskoordináció, ritmusérzék, egyensúly), illetve a labdával való történő alapmozdulatok gyakorlására (átvételek, cselek, passzok, lövések), mert úgy gondolom, amíg ezek készség szinten nem jelennek meg egy gyermeknél, addig nincs igazán értelme összetett feladatok gyakorlásának. Érzésem szerint rengeteget léptek előre a gyermekek, így a szezon második felében már játékhelyzeteket, támadásépítéseket is bevettem a programba, melyeket – néhány kivétellel – meg is oldottak megfelelő szinten. Fontosnak tartottam, hogy az edzéseken rengeteg 1:1, 2:1, 2:2 elleni párharcot vívjanak meg játékosaim, örömteli, hogy különösen szerették ezeket a programokat, ami bizonyítja, hogy nagyon jó hozzáállású és megfelelő versenyszellemmel rendelkező gyermekek alkották a csapatot. 

            Összességében, jó és tartalmas szezont tudhatunk magunk mögött. Érzésem szerint, az U 11-es korosztályba lépő játékosaim megfelelően fel lettek készítve annak érdekében, hogy megfeleljenek majd az idősebb korosztályban való játék állította kihívásoknak is.  A fiataloknak pedig adott a lehetőség a további fejlődésre a következő idényben.

 

Edző: ifj. Erdélyi Péter

 

 

 

U11 csapat értékelése

 

A tavaszi félévre való felkészülést január elején kezdte el csapatunk, heti 3 alkalommal szabadtéren. Volt néhány alkalom, amikor a télies időjárás miatt jó lett volna teremben gyakorolni, de sajnos olyan időpontokban lett volna számunkra hely az iskola tornatermében, amikor senkinek nem felelt meg. Az enyhe télnek köszönhetően szinte végig jó körülmények (műfüves pályán) edzhettek a gyerekek. Ebben az évben a 2007-2008-as születésű gyerekek edzettek együtt. Sajnos az idősebb játékosok voltak kevesebben (6 fő) és közülük 3 fő az, aki a bajnokságban is meghatározó szerepet töltött be. Ebből is látszik, hogy a csapat szinte kétharmada a kisebb korosztályból (9 fő) került ki. Viszont örvendetes a jövőre nézve, hogy egy nagyon jó korosztály marad továbbra is együtt. Az edzésen való jelenlét nem igazán mondható jónak. Voltak olyan időszakok, amikor 8-10 fővel zajlottak az edzések. És ahogy elérkezet a jó idő attól kezdve a létszámunk folyamatosan 12-14 fő körül mozgott, ami már elfogadható.

A szakosztály benevezett a téli hónapokban zajló U-11-s Tolna Megyei Futsal bajnokságba. Ez azt jelentette, hogy a gyerekek folyamatosan hétről hétre versenyeztetve voltak. A futsal bajnokságban remek játékkal és magasan a legtöbb rúgott góllal az ötödik helyet szerezte meg a csapatunk. Januárban folytatódottak a Bozsik tornák, amelyek a futsal szabályai szerint zajlottak a (létszám:4+1 fő). A gyerekek szinte minden hétvégén, teremtornán érezhették magukat. És természetesen így mindenkinek jutott bőven játék lehetőség. Április közepétől folytatódót a szabadban a Bozsik torna kéthetente egy-egy mérkőzéssel. Sajnos a Bozsik tornák nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, mert a Tamási és az Atomerőmű SE csapatain kívül szinte mindig volt hiányzó csapat, vagy aki egyáltalán nem is jelent meg a tornákon. Ezért szinte csak egymás közt tudtunk játszani, ami igencsak kevésnek bizonyult, ezért a Kalocsai Méhecskékkel szerveztünk oda-visszavágó edzőmérkőzést.

Ezek a mérkőzések jó erőfelmérést jelentet a gyerekek számára mind egyéni, mind csapat szinten. Örömmel láttam a tavasz folyamán, hogy egyre jobban elsajátították a nagyobb játéktérhez alkalmazkodva a mélységi és a szélességi játékot. Voltak kimondottan jó mérkőzéseink, ahol már lehetett látni azt, amit edzésen gyakoroltunk, tudatosak voltak a mozgások, keresték egymást labdával a gyerekek.

Szeretnék kiemelni néhány játékost az edzésen való részvétel és a mérkőzéseken nyújtott teljesítmény és hozzáállásuk miatt.

Aki végig az év folyamán az edzéseken és a mérkőzéseken a legmegbízhatóbb és legegyenletesebb teljesítményt nyújtotta az U-11 csapatkapitánya: Kajári Dominik

A téli futsal tornán a legjobb teljesítmény Németh Ákos nyújtotta.

 

 

 

 

Edző: Erdélyi Péter

 

 

 

                                                                                                  U13- U14-es csapat értékelése

 

 

A tavaszi félév során már kezdte a csapat azt a játékot és mentalitást felvenni, amit a jövőben szeretnénk látni és amit elterveztünk. Mivel 3 korosztály (2006, 2005, 2004) együtt szerepelt idén is, ezért a játékosoknak meg kellett tanulni kezelni a „helyzetet”: az idősebbeknek segíteni és példát mutatni, illetve a fiatalabbaknak be állni a sorba és tanulni a nagyobbaktól, valamint ezt egyensúlyban tartani és csapatként funkcionálni. Ez úgy érzem sikerült és egy igazán jó Csapat alakult ki.

Az év során célunk volt, hogy folyamatosan fejlődjön a játékunk, és támadásban, illetve védekezésben is hétről hétre javuljunk és az edzéseken tanult elemeket a tornákon, bajnoki mérkőzéseken viszontlássuk.

A megyei U14-es bajnokságban a realitásnak megfelelően a középmezőnyben végeztünk (5. helyen). Bár elégedett vagyok a bajnoki mérkőzéseket egészét nézve, de van némi hiányérzetem mind az eredmények tekintetében mind pedig az ősz, illetve tavasz első felében a mutatott teljesítmények terén. Sajnos több játékosunk is egyéb elfoglaltságok miatt több edzést hagyott ki, ami gátolta az egyén továbbfejlődését. Azok a játékosok viszont, akik folyamatosan edzettek, jelentős fejlődésen mentek keresztül, ami következő szezonra nagyon biztató jel.

Pozitívum számomra, hogy a 2 hetente megrendezésre kerülő Bozsik tornákon egyre jobb és jobb teljesítmény láthattunk a fiataljainktól. Összességében elégedett vagyok ezzel az évvel és nem csak a pályán elért teljesítmény miatt, hanem mert emberileg is rengeteget fejlődtek a gyerekek. Az egész csapatnak köszönöm ezt az évet és alig várom a következő szezont, hogy újra a pályán lehessünk.

Nem utolsó sorban köszönöm a szülőknek a támogató hozzáállást és Sánta István kollégám egész éves segítőkész munkáját.

 

 

 

Edző: Szakács Viktor

 

 

 

 

U16 Lány csapat értékelése

 

 

A felkészülést július közepén heti három edzéssel kezdtük el a 2017/2018-as bajnokság fordulóira. A létszám a különböző iskolai elfoglaltságok miatt változó volt, de többségében 8 – 10 fővel tudtunk végig edzeni.

A keret 16 főből állt, ebből 6 fő kalocsai. A csapat vegyes életkorú, hiszen a 12 évestől a 16 évesig mindenféle évjárat előfordult a csapatban.

Fizikálisan, technikailag, mentálisan és gondolkodásmódban is nagyon sokat fejlődtek a lányok az egy év alatt. Külön dicsérendő a védelem megbízhatósága, mert az egész bajnokság alatt csak 11 gólt kaptak.

A csapat az U16-os bajnokság Dél – Nyugati csoportjában szerepelt, ahol 28 ponttal a Tolna mögött a 2. helyen végzett. Sajnos legjobb másodikként nem sikerült bekerülni az országos döntőbe, ami azért is fájó, mert utólag kiderült, hogy a Tolna a 2. helyen végzett. A góllövő listán Oláh Virág 22 góllal a 2. helyen végzett.

A csapat minden tagja dicséretet érdemel egész évben nyújtott teljesítményéért.

Köszönjük az Atomerőmű SE-nek, hogy biztosította a feltételeket a sikeres munkához.

 

Edző: Klopcsikné S. Mária

 

 

 

Női futsal csapat

Strandfoci bajnokság

Bonyhád: 2018.06.16.

 

A szezon zárásaként a hétvégén a strandfoci megyebajnokságon vettünk részt Bonyhádon. Sajnos a tornára csak három csapat nevezett, rajtunk kívül a Bonyhád és a Dombóvár csapata.

Első mérkőzésen a Bonyhád magabiztosan legyőzte a Dombóvár csapatát.

A második mérkőzésen a házigazda Bonyhád csapatával játszottunk. A találkozón végig irányítottuk a játékot, a lányok nagy kedvvel és elszántsággal játszottak a számukra idegen terepen. Szebbnél szebb gólokat lőve, végig vezetve magabiztos, 6-3-as győzelmet arattunk. Ami eldöntötte a meccset az az volt, hogy a párharcok nagy részét a harcias, minden áron győzni akaró hozzáállással megnyertük, ami nem mindig volt jellemző csapatunkra a bajnokságok során.

A harmadik mérkőzésen a Dombóvárral találkoztunk. Ugyanúgy kezdtük a meccset, mint Bonyhád ellen, keményen, harcosan, de két szabálytalanságot követő szabadrúgásokból a Dombóvár két gólos előnyt szerzett. Ez nem zavarta meg a csapatot, a lányok nagyot küzdve fordítottak és a végére itt is magabiztos 7-3-as győzelmet arattak.

Az egész nap folyamán a lányok nagy kedvvel és óriási akarással játszottak, valamennyi játékos élvezte a játékot és így megérdemelten nyerték meg a megyebajnokságot.

A torna gólkirálynői címét csapatunk legfiatalabb játékosa, Fejes Blanka érdemelte ki gólerős játékával!

 

Edző: Horváth György

 

                                                   

 

Női futsal csapat értékelése

 

Csapatunk 2017. július 24-án kezdte meg a felkészülést az NB2-es bajnokságra illetve a megyei bajnokságra. A nyári időszakban szabadtéren, műfüves pályán tudtunk edzeni. A nyári felkészülés során 12-15 játékossal kezdtük meg az edzéseket, több felkészülési tornán is részt vettünk, mely nagyon fontos volt a csapategység kialakításában. Szeptembertől már teremben gyakorolhattunk heti három alkalommal. Az első tétmérkőzésünk a Piliscsaba ellen volt a Magyar kupában, ahol szoros meccsen a hosszabbításban szenvedtünk vereséget. Az NBII-es szezont októberben, míg a megyebajnokságot decemberben kezdtük meg. Az NB2-ben ősszel 11 bajnoki mérkőzést tavasszal 7 mérkőzést játszottunk, 2 győzelem mellett egy döntetlent sikerült elérni.  Egész szezonban hullámzó volt a teljesítményünk, a játékon látszott fejlődés, az élcsapatok ellen voltak kiemelkedő meccsek, de több alkalommal gyengébb csapatok ellen érthetetlen módon önbizalomhiánnyal, lélektelenül játszottunk és elkerülhető vereségeket szenvedtünk.

Ami az őszi szezonban pozitívumként elmondható, az a csapategység kialakulása, az új és régi játékosok a nagy korkülönbség ellenére is jó csapategységet alkottak. A negatívum egész évben (kivéve a nyári időszakot és a téli szünetet) az edzéslátogatottság, ami az eredményességen is látszott. Mind egyénileg, mind csapatjátékban el vagyunk maradva az ellenfeleinkhez képest, akik évek óta futsaloznak. Ezek a hibák mérkőzésről mérkőzésre előjöttek és olyan összecsapásokat is elvesztettünk, ahol nyerési esélyünk volt a játék képe alapján, de olyan hibákat vétettünk, ami edzésmunkával elkerülhető lett volna. Sajnos a legtöbb játékos csak heti egy edzésen vesz részt, ami alapjában véve is kevés, de igazán a teljes keret soha nem volt együtt egy edzésen. A legnagyobb probléma a kapus posztja. Mivel ebben a játékban is nagyon fontos a kapus szerepe, mind támadásban mind védekezésben, fontos lett volna, hogy részt vegyen az edzéseken, de ez nem történt meg, Igazán maguk a mérkőzések voltak azok, ahol közösen fejlődhetett a csapat, mivel ott volt együtt a keret, de ez a stabil fejlődéshez kevés volt.

A tavaszi időszak legfontosabb feladata az edzéslátogatottság problémájának, a kapusposzt kérdésének megoldása lett volna, de ez nem valósult meg, nem sikerült megoldást találni a tanulmányi okok miatt történő távolmaradásra. Ezt a következő szezonban mindenképpen meg kell oldanunk. Ez azért is fontos lenne, mert az egyesület minden feltételt biztosít (maximálisan, magas színvonalon) a csapatunk részére, és nekünk a játékosokkal együtt ezért sokkal többet kell tennünk, mint az elmúlt szezonban!

Az edzéseken kiemelkedő edzéslátogatása volt Maláti Grétának, Marosi Ildikónak és Trapp Enikőnek, de a lehetőségeikhez képest Fritz Fanny, Kovács Mónika és Bajor Alexandra is jó százalékban vett részt a foglalkozásokon.

A megyebajnoki csapatból Kató Krisztina és Horváth Adrienn részvétele volt megfelelő.

Az NB2 eredménytelensége rányomta a bélyegét a megyebajnoki szereplésünkre is, bár felsőházba jutottunk az alapszakaszban, ott több elkerülhető vereséget szenvedtünk, így csak a harmadik helyet sikerült elérni, ami egyértelműen csalódás volt.

Edző: Horváth György

 

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%