2018_őszi értékelések UP. labdarúgás

2019.01.29, 08:58 Labdarúgás
2018_őszi értékelések UP. labdarúgás

 

ASE U7-es csapatának fél évi értékelése

 

Július utolsó hetében kezdtük meg az edzéseket ovis korosztályunkkal.

Az előre várható nagy létszám miatt az edzéseket Klopcsikné Somorjai Máriával végeztük.

Öt fő 2011-es születésű az U9-es csapatban kezdte az edzéseket.

Így a létszámunk tizenkettő fő volt, ami a májusi toborzó edzésnek köszönhetően 23-25 főre bővült, amit nagyon nagy eredménynek tartunk!

Öt ügyesebb játékosunk pár edzés elteltével az U9-es csapathoz csatlakozott a folyamatos fejlődés miatt!

Az edzés látogatottság nagyon jónak mondható, 15 fő alatt sosem edzettünk!

Azonban itt meg kell jegyeznem, hogy a négy éves korosztály gyakran kb. 30 perc után elfárad, ami edzőknek is kihívást jelent!

Sok szimbólum játékot, fogó játékot, illetve kapura lövést végzünk edzéseken.

A 3:3 elleni játékba a felállásokat jól tudják, de még az oldalvonalról játékba hozatallal van némi probléma, gyakoroljuk folyamatosan.

Imádják edzésen a játékokat, nagy párharcok vannak, sokszor alkalmazzuk az 1:1 elleni játékokat is!

Nagy örömmel végzik az edzéseket, ebben a korban fontos a játék megszerettetése!

Részt vettünk az összes Bozsik tornán, várjuk a téli terem tornákat!

 

Edzők: Klopcsikné Somorjai Mária, Reichert Szabolcs

 

Atomerőmű SE U9

Év végi értékelés

2018. év

 

            2018. július végén kezdtük el az edzéseket. A tavalyi kerethez képest nagy változások történtek, a 2009-es korosztályban 13 játékos lépett fel az U11-be. 2010-es játékosom 3 maradt, ebből ketten abbahagyták, így egy 2010-es születésű játékos volt a szezon kezdetekor. Szerencsére az U7-ből csatlakozott hozzánk 5 gyermek, majd az iskolakezdetkor további 4-5 gyermek jelentkezett, hogy szeretne edzésre járni. Az U7-es korosztályból kiemelkedő, de még csak 2012-es születésű játékosok is csatlakoztak a kerethez.

            A kezdeti gyenge létszám után, így pár hét után már kiegyenesedtünk, az edzéslétszámra átlagban nem lehet panaszom. Az „ovi foci” után, elég komoly lépés a gyerekeknek az U9-es szabályok megismerése (kapus, 4+1, kézilabda pálya, nagyobb kapu stb.), így alapvetően ezeknek a dolgoknak a megismerésével és elsajátításával töltöttük az edzések nagy részét. Természetesen ezek mellett az alapképességek (átvételek, cselek, passzok, labdavezetés) fejlesztése szintén hangsúlyos volt a gyermekeknél.

            A kapus poszt egyelőre betöltetlen a csapatban, ez azért sok esetben megnehezíti a dolgomat, bizonyos gyakorlatoknál, mérkőzésjátéknál. Pápista Milán sok esetben beáll a kapuba, azonban még nem döntötte el, hogy szeretne-e véglegesen is ezen a poszton szerepelni. 

            Sikerként könyvelem el, hogy sikerült kialakítani egy jó közösséget, ilyen rövid időn belül. A gyerekek edzésen egy igazi jó kis csapatot alkotnak, úgy veszem észre, hogy szeretnek edzésre járni és a csapattársak is jó barátságot ápolnak egymással. Fegyelmezési gondok nagyon ritkán adódnak, alapvetően koncentrálnak és odafigyelnek az edzéseken elvégzendő feladatokra. Szintén örömteli, hogy a szülők is szerepüknek megfelelően viselkednek, aktív tagjai a közösségnek és nagyon jó kommunikációt sikerült velük kialakítani.

                                                                                  ifj. Erdélyi Péter – edző

 

ASE U-11 korosztály 2018 Ősz

2018. július második felében kezdtük el az edzéseket heti három alkalommal. A tavalyi játékos kerethez képest szinte teljesen kicserélődött a keretünk. A 2007-s korosztály feljebb lépet a 2008-es születésű gyerekekhez kapcsolódottak az U-10-es csapatból a 2009-s évben született gyerekek. A két korosztályban 19-20 gyermek alkotja az U-11 csapatot. Sajnos voltak távozok, de a helyükre sikerült igazolni új gyerekeket így a létszámunk szinte nem változott. A nyári felkészülés a szokásosnak mondható a korosztályra jellemzően (nyaralások, nagyszülőknél való felügyelet, stb.) elég hiányos volt a létszám, azok vettek részt a foglalkozásokon, akik épp itthon voltak. Az ilyenkor szokásos ismerkedéssel, beilleszkedéssel nem volt probléma, mert a tavalyi bajnokságban már többen pályára léptek az újonnan jövő játékosok közül a bajnoki mérkőzéseinken. Augusztus végére aztán fokozatosan kialakult egy 16-17 fős keret.

Az edzéseken próbáltam lehetőség szerint két- három csoportra osztani a társaságot, hogy mindenkivel a képességeihez mérten tudjak foglalkozni. Az edzéseken elvégzett munkával, a gyakorlatok végrehajtásának minőségével az esetek nagy részében elégedett voltam.

Sajnálatos módon a már évek óta megrendezett Regionális Bajnokság az idei évben sem került megrendezésre. A versenyeztetést úgy tudjuk biztosítani, hogy 2-3 hetente különböző helyszíneken tornákat szervezünk a gyerekeknek.

Szeptemberben elkezdődött a Bozsik-program, jó erőfelmérést jelentve a gyerekek számára mind egyéni, mind csapat szinten. A Bozsik-program keretében megrendezett tornákon mindenki szerepelt, így mindenki játéklehetőséget kaphatott. Az egyesület idén is benevezett a téli időszakban Futsal bajnokságra annak érdekében, hogy a gyerekek minél több mérkőzés tapasztalatot szerezzenek.

Az edzéseken való részvétel változó, van olyan alkalom, hogy szinte teljes létszám jelen van a következő alkalommal pedig 8-10 fő.

Szeretnék kiemelni néhány játékost az edzésen való részvétel és a mérkőzéseken nyújtott teljesítmény és hozzáállásuk miatt.

Akik dicséretet érdemelnek: Aradi Márton, Aradi Bercel, Nagy Zalán, Steiner Zalán.

 

                                                                       Edző:  Erdélyi Péter

Az Atomerőmű SE U-13/U14-es csapatának 2018 őszi félévi értékelése

 

 

Az őszi félévre való felkészülést július közepén kezdtük. Ismét 3 korosztály (2005-2006-2007) kellett egységes csapattá kovácsolni, ahol a legfiatalabbak, 2007-os születésűek (U12-esek) alkották.  Mivel az idei évben is az U14-es bajnokságban indultunk, ezért tudtuk, hogy a mérkőzéseken lesznek fizikális hátrányaink (erő és gyorsaság szempontjából). Az őszi felkészülés alatt nagy hangsúlyt fektettünk a gyors, kispasszos játékra, illetve az egységes, szervezett védekezésre, melyeket a feljövő fiatal játékosoknak még el kellett sajátítani.

A bajnokságban az 1. helyen telehetünk. A mérkőzések nagy részét magabiztosan nyertük, de rengeteg hiányosságunk van még, melyeket a tavasz során ki kell javítanunk. A védekezésünk még nem eléggé szervezett és zárt, illetve a helyzet kihasználásunkban is van hova fejlődnünk. Összességében viszont elégedettek lehetünk a mutatott játékkal és a játékosok hozzáállásával is.

Ősszel is részt vettünk a Bozsik tornákon, mely ötször kint és egyszer teremben került megrendezésre. A kinti tornák rendkívül alkalmasak voltak az edzésen gyakoroltak alkalmazására, valamint a hibáink javítására. A mérkőzések nagy részét győzelemmel zártuk és rengetek nagyszerű egyéni teljesítményt láthattunk.

Téli időszakban beneveztünk az U13-as futsal bajnokságba is, melyen az eddigi 9 mérkőzés alatt veretlenül vezetünk és ahol remélhetőleg, ha a formánk is ilyen kíváló marad a felsőházban folytathatjuk a megmérettetéseket.

Összegezve nagyon elégedett vagyok az idei teljesítménnyel, kiemelve a fiatalabbak hozzáállást és edzéslátogatottságát. A jövőre nézve bizakodóak lehetünk, mert kezd igazi csapat kovácsolódni a társaság.

 

 

Edző: Szakács Viktor

 

 

 

Női futsal csapat értéákelése

 

 

Júliusban kezdtük meg a felkészülést a bajnokságokra, az előző évhez képest 6 új játékossal. A felkészülési időszakban az edzéslátogatottság jó volt, bár a nyaralások miatt sosem volt teljes a keret. Kitűnő feltételek mellett összességében fel tudtunk készülni a bajnoki rajtra.

 

A bajnokságban és a kupában is javult a játékunk, de ez eredményességben nem mutatkozott meg, hiába voltunk játékban egyenrangú partnerei a legjobb csapatoknak is, a helyzetkihasználáson nem tudtunk javítani, ezzel egész eddigi szezonban hadilábon álltunk. Ezt befolyásolta az a tény is, hogy szeptember óta iskolai, munkahelyi elfoglaltságok, betegségek, sérülések miatt egyetlen alkalommal sem tudtunk kiállni a legerősebb keretünkkel, minden héten más-más csapattal kellett kiállnunk. Ami oka még az eredménytelenségnek, az a megfelelő harcosság, küzdeni akarás hiánya egyes játékosokban. Ezen mindenképpen változtatnunk kell közösen.

 

Az előző évhez képest pozitív irányban változott az edzéslátogatottság, de sajnos az iskolai elfoglaltságok miatt szinte sohasem volt egyszerre minden játékos edzésen, ez sem segítette a csapatjáték alakítását.

 

A megyei labdarúgó bajnokság jó kiegészítő a futsal bajnoksághoz, azok a játékosok is lehetőséget kaptak, akik az NB2-ben nem. Itt is meglehetősen hullámzó volt a teljesítmény és ugyanaz a tűz hiányzott sokszor, ami a másik bajnokságban.

 

 

Edző: Horváth György

 

 

 

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%