ASE Labdarúgás 2018. december havi értékelés

2019.01.10, 17:39 Labdarúgás
ASE Labdarúgás 2018. december havi értékelés

U11 csapat

 

Bozsik torna 2018. 12.02. Rákóczi F. csarnok

 

A mai napon elkezdődött a futsal Bozsik torna. A tornára 6 csapat érkezett az ASE 2 csapattal lett nevezve (14 játékos) és természetesen mindenki játszott. Sajnos a mérkőzésidő rövidsége miatt (10 perc) a nagy létszámunknak köszönhetően kevés idő jutott egy-egy játékosra.  A meccseken 4+1 a játékosok száma a pályán. Így felváltva 7- 8percet játszott mindenki. Az I. számú csapatunk minden mérkőzését megnyerte. Nagyon jó teljesítmények voltak, ügyes megoldások, de sok gyermeken látszott, hogy most voltunk teremben először (kint a szabadban edzünk) ezért a szűk terület és a csúszós parketta sok gyermeket megzavart. A mérkőzéseken nyújtott teljesítménnyel elégedett vagyok.

ASE I. legjobb teljesítményt nyújtó játékosai: Aradi Bercel, Steiner Zalán

ASE II. legjobb teljesítményt nyújtó játékosai: Kiss Adrián, Bakos Mihály

 

Edző: Erdélyi Péter

 

Futsal torna 2018. 12.16. ASE csarnok

 

A futsal bajnokság első tornáját Pakson rendeztük az ASE csarnokban.  A tornán 4 csapat szerepelt (Szekszárd 3 csapata és az ASE). Az első mérkőzésen nyújtott teljesítménnyel nem vagyok elégedett, de a másik két meccsen már kimondottan jól és fegyelmezetten futballoztunk. A csapatból négy – őt fő kiemelkedő teljesítményt nyújtott.  A gyerekek élvezték a játékot, sokat mozogtak szép támadásokat vezettek, szép gólokat lőttek.

A mai napon a legjobb teljesítményt az alábbi játékosok nyújtották: Aradi Bercel, Steiner Zalán, Aradi Márton és Solt Milán.

Edző: Erdélyi Péter

Futsal torna 2018. 12.22. Palánk

 

A futsal bajnokság soron következő állomása Palánkon került megrendezésre.  Az első alkalommal megrendezett tornán láthattuk a Szekszárd három csapatát játszani. A Szekszárd „A” csapata kimagaslik a mezőnyből mind fizikálisan mind technikailag, a másik két csapatott pedig mind a két alkalommal legyőztük nagyon jó mérkőzéseken. A mai napon kissé hiányos volt a létszámunk (betegség) miatt, de nagyszerűen játszottunk a mérkőzéseken.  A hozzáállással és a játékban nyújtott teljesítménnyel elégedett vagyok, jól és fegyelmezetten futballoztunk. A közönség dicsérő szavai mellett hagytuk el a pályát.  A gyerekek élvezték a játékot, sokat mozogtak szép támadásokat vezettek, szép gólokat lőttek.

A mai napon a legjobb teljesítményt az alábbi játékosok nyújtották: Aradi Bercel, Steiner Zalán, Nagy Zalán és Kiss Adrián.

Edző: Erdélyi Péter

 

 

Futsal torna 2018. 12.28. Palánk

 

A futsal bajnokság harmadik tornáját is Szekszárdon rendezték.  Az első mérkőzésen nagyon szoros eredményt értünk el (egy gólos vereség) a csoport favoritja ellen, a másik két mérkőzést nagy arányban megnyertük. Ezen a tornán is bebizonyosodott, hogy semmivel sem vagyunk lemaradva a többi csapatoktól, sőt az „igazi focit” mi játszottuk, de a kihagyott helyzetek az első meccsen megbosszulták magukat. Szép támadásokat vezettünk, szép gólokat rúgtunk, a visszazárások támadás után még nehézkesen működik, de az edzéseken ezeket majd gyakoroljuk.

A mai napon a legjobb teljesítményt az alábbi játékosok nyújtották: Nickl Áron, Steiner Zalán, Aradi Márton, Nagy Zalán.

 

Edző: Erdélyi Péter

 

 

 

U13 – 14-es csapat

 

Bozsik torna 2018. 12.02. Rákóczi F. csarnok

A tél első teremtornáján a várakozásokon felül teljesítettünk. Sajnos teremben nem tudunk edzeni, viszont ez egyáltalán nem volt látható a játékunkon. Játékban minden csapat fölé emelkedtünk és szebbnél szebb akciókat vezetünk, rövidpasszos játékunkkal. Sajnos a sok kihagyott helyzet 1-2 meccsen megbosszulta magát, és nem tudtunk győzedelmeskedni, de a teljesítményünk példás volt.

ASE legjobb játékosa: Csibrik Balázs

Edző: Szakács Viktor és Sánta István

 

 

 

Futsal torna 2018. 11.25. ASE csarnok

Az első futsal tornánkon kitűnő teljesítményt nyújtottunk. Az egész őszi szezont beleértve, ilyen kombinatívan és kreatívan még nem futballoztunk. Öröm volt nézni mindhárom mérkőzést, melyen nagy gólaránnyal és meggyőző játékkal tudtunk nyerni. A 3 mérkőzés alatt közel 30 gólt szerzett a csapat, ami mutatja hogy jól használtuk ki a helyzeteinket, bár még így is maradt jó pár kihagyott helyzet. Ezt a mentalitást és formát kellene elmentenünk a következő tornákra is. Gratulálok az egész csapatnak!!!

Jól teljesített: Farkas Attila, Nős Botond, Nagy Szilveszter, Prantner Gábor

Edző: Szakács Viktor és Sánta István

 

Futsal torna 2018. 12.07. Fadd

A Futsal Bajnokság csoport küzdelmeinek újabb állomásán Faddra látogattunk. Csapatunk teljesítményével elégedett vagyok. A három mérkőzésen sok akciógólt lőttünk, tehát a támadójátékra nem lehet panasz, a védekezésben viszont még van mit javítanunk. A gyermekek hozzáállása, akarata rendben volt, bár néha könnyelműen és öncélúan játszottak. Ahogy azt várni lehetett az előző forduló alapján, Tamási csapata az, akivel szorosabb mérkőzéseket fogunk vívni. Mai napon Landauer Márk emelhető ki játéka és 8 gólja alapján.

 

Edző: Szakács Viktor és Sánta István

 

Futsal torna 2018. 12.15. Tamási

Az év utolsó tornáját Tamásiban rendezték. A várakozásoknak megfelelően ismét a hazai csapat ellen játszottunk egy nyílt, élvezetes meccset, amit a sok kihagyott helyzetünk miatt sajnos nem sikerült megnyernünk. A többi mérkőzésen helyenként magabiztosan játszottunk és mindkét ellenfelünket megérdemelten győztük le. A kapuban Nagy Szilveszter jó teljesítményt nyújtott, kiemelhető mellette még Csibrik Balázs és fontos gólja miatt Farkas Attila.

 

Edző: Szakács Viktor és Sánta István

 

 

 

Női labdarúgó csapat

Szekszárd: 2018.12.23.

Női megyei bajnokság értékelése:

Szekszárdon kezdtük meg a megyei futsal bajnokságot.

Sorrendben Dombóvár, Szekszárd és Bonyhád csapataival játszottunk.

Az első mérkőzésen magabiztos játékot mutatva 4-1-re győztünk Dombóvár ellen, gyorsabban és pontosabban játszottunk ellenfelünknél. Maláti Gréta 2, Sajabó Bogi és Trapp Enci 1-1 gólt szerzett.

Második mérkőzést a Szekszárd ellen vívtuk, akik 4 NBI-es játékossal álltak fel (köztük két válogatottal) de ennek ellenére végig egyenrangú ellenfelek voltunk, sőt, szervezettebb játékot mutattunk, nagyon szép gólt lőttünk, de egy szerencsés találattal a hazaiak szerezték meg a 3 pontot 2-1-es győzelemmel. A gólunkat Horváth Csenge szerezte.

A Bonyhád ellen is nagyon jól kezdtünk, vezettünk, de az első cserék után szétesett a védekezésünk, pár játékos lélektelenül, akaratgyenge játékkal rukkolt elő és pillanatok alatt fordított ellenfelünk, felhoztuk őket és a mérkőzés hátralévő felében fáradt játékosaink csak felzárkózni tudtak (4-3). Góljainkat Marosi Ildikó 2, és Oblisz Evelin szerezték.

 

Edző: Horváth György

 

Kozármisleny torna: 2018.12.29.

December 29-én Kozármislenyben vettünk részt egy kupán, ahol 4 egy félidős mérkőzést játszottunk. Első mérkőzésen számunkra szokatlan körülmények között, 5+1-ben pattogós labdával, az NBI-es nagypályás bajnokságban szereplő MLE csapatával játszottunk, és egy utolsó percben kapott góllal kikaptunk. Mint később kiderült ez volt az egyetlen gól, amit a tornán kaptunk. Nem látszott különbség a két csapat között, ha jobban hiszünk magunkban, ezt a mérkőzést is meg lehetett volna nyerni.  A Harkány és a Nagyatád csapata ellen 1-0 (Sajabó Bogi góljával) és 0-0 eredményt elérve megszereztük a csoport 2. helyét, így a torna 3. helyéért játszhattunk a PMFC csapata ellen. Itt végig irányítottunk a játékot, de gólt nem sikerült szerezni, így a büntetőkre maradt a döntés, amit 2-1-re megnyertünk Debreceni Kata és Sajabó Bogi teljesen egyformán kivitelezett, férfi mezőnyben is ritkán látható büntetőjével. A 3. helyet szereztük meg a 8 csapatos mezőnyben, de akár jobb eredményt is el lehetett volna érni…

 

Edző: Horváth György

 

 

Női futsal csapat

Paks: 2018.11.25.

ASE - ELTE Budapest

 

Női futsal NB2 értékelése:

 

Sajnos erre a fontos mérkőzésre nem tudtunk a legerősebb kerettel kiállni, Maláti Dalma egyetemi elfoglaltság, Debreceni Kata betegség és Müller Zsófi sérülés miatt nem tudott játszani.

A fenti körülmény főleg a támadójátékunkra nyomta rá bélyegét. Valamennyi kidolgozott helyzetünknél a befejezéseket elkapkodtuk, rendre rossz döntés született. A Második félidő közepén aztán az addig jól működő védekezésbe a jelentkező fáradtság miatt egyre több hiba csúszott, amit a rutinosabb, de amúgy nem jól játszó vendégek két góllal büntették, amivel a három pontot is elvitték.

Jók: Blesz Niki, Fritz Fanny

 

Edző: Horváth György

 

 

            Budapest: 2018.12.08.

FTC - ASE

Női futsal NB2 értékelése:

Késéssel érkeztünk a mérkőzés helyszínére, így nagyon kevés idő jutott a bemelegítésre, ami meg is látszott a kezdést követően. A listavezető szinte lerohant minket, a félidő közepéig nem tudtuk védekezésben felvenni a játék ritmusát, több helyezkedési hibánkat kihasználva a Fradi gyorsan négy gólos előnyre tett szert.

A félidő második felére felgyorsult a játékunk, pontosabb, fegyelmezettebb lett a védekezésünk és már a támadásaink is eljutottak a kapuig. Debreceni Kata bombagóljával sikerült is közelebb kerülni a hazai csapathoz.

A második félidőt jól kezdtük, bar a Fradi is több veszélyes támadást vezetett, nekünk is akadt helyzetünk, és a védekezés is jól működött. Fejes Blanka szép csele és erőszakossága kihagyhatatlan helyzetbe hozta Trapp Enikőt, aki nem hibázott, az üres kapuba helyezett, majd nem sokkal később Sajabó Bogi a felezőn leste le a hazai kapus passzát és szépen az üresen maradt kapuba emelt, egy gólra felzárkóztunk. Sajnos azonnal jött a válasz a hazaiak gólfelelősétől.

Időkérés után letámadással próbáltunk ismét felzárkózni, de ebbe több hiba csúszott és két újabb góllal eldöntötték a mérkőzést a hazaiak.

Összességében tisztességgel helyt álltunk a listavezető otthonában. Sok hibát vétettünk, de a hozzáállás mindenképpen dicséretes volt, a lányok a lefújás pillanatáig küzdöttek, hajtottak, nem adták fel. Már ez a hozzáállás is eredményt hozhat a további mérkőzéseken

Jók: Az egész csapat dicséretet érdemel.

 

Edző: Horváth György

 

Paks: 2018.12.16.

ASE – Készenléti Rendőrség SE

Női futsal NB2 értékelése:

 

A bajnokság második helyezettjét fogadtuk a Női futsal NB2-ben. Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, letámadásunkkal teljesen megzavartuk a rendőr csapatot, több helyzetet dolgoztak ki a lányok, melyek közül Fejes Blanka egyet gólra váltott. A vendégek leginkább durva játékukkal vetették magukat észre, melyet sajnos a játékvezetők érthetetlen módon engedtek, illetve nem toroltak meg, egyértelmű, kiállítást érő szabálytalanságokat sem. A félidő végére a fáradtság látszott a lányokon, ezért többet cseréltünk. Sajnos nem mindenki kellő harcossággal lépett pályára, ami megbosszulta magát. egy perc alatt fordított a vendégcsapat (a második gólt is szabálytalanság előzte meg, amit a játékvezető elengedett).

Szünet után a sokadik lapot érő szabálytalansága után is pályán maradhatott a KRSE legjobb játékosa. amit meg is " hálált" összesen négy gólt szerzett. A lányok ilyen körülmények között nem tudtak a játékra koncentrálni, több gólt is kaptunk. Időkérés után picit megnyugodtunk és elkezdtünk újra játszani, aminek az eredménye felzárkózás lett 4-7-es eredménnyel.

Sajnos annyira még nem elég erős a csapat, hogy ilyen körülménnyel is megküzdjön, de néhány játékosból hiányzott az a tűz, ami ezt ellensúlyozhatta volna.

Gólok:

Fejes Blanka, Maláti Gréta 3

Edző: Horváth György

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%