ASE Labdarúgás 2019. decemberi havi értékelés

2019.12.30, 09:25 Labdarúgás
ASE Labdarúgás 2019. decemberi havi értékelés

U8-9 csapat

 

U8-9

DÉLI RÉGIÓ GYERMEKLIGA

2019.11.17.

Paks

 

Edzői értékelés:

A Déli Régió Gyermekliga utolsó őszi eseményét Pakson rendeztük. A Kalocsa U8-as korosztályban való visszalépésének köszönhetően, abban a korosztályban két csapattal is nevezhettünk, így a keret minden tagja részt vehetett a tornán. Az U8 „A” csapat nagyon jó játékot mutatott, szép győzelmeket arattunk. Két esetben is hátrányból felállva fordítottunk, ez is mutatja, hogy mentálisan is erős gyerekekről van szó. Az U8 „B” csapatnak a tétmérkőzés hangulatával és élményével való ismerkedés volt a fő célpont, ez tökéletesen sikerült. Többen is bátor, lelkes játékkal mutatták meg magukat. Az U9-es korosztály tagjai az eddigi összes torna közül sajnos hazai pályán mutatták a leggyengébb játékot. Félénken, megilletődve, ritmustalanul játszottunk. Az edzésen begyakorolt és ezerszer ismételt dolgok nagyon ritkán köszöntek vissza a pályán. Ennek ellenére győzelmet is szereztünk a nap folyamán, teszem hozzá nem megérdemelten. Ebben a korosztályban a tehetségek megvannak, de amíg nem vetkőzzük le azt, hogy leblokkolunk a pályán nem nagyon fogunk előrébb lépni.

Összességében egy jó hangulatú és kellemes napot töltöttünk el az ASE pályán. Kiemelkedett: Csonka Áron, Petrik Áron, Vesza Áron, Orosz Bence.

 

edző: Jenei Ferenc és ifj. Erdélyi Péter

 

 

 

 

U11 csapat

 

Bozsik torna

2019. 12.08. Paks

Rákóczi F. Általános Iskola

 

Elkezdődött a Bozsik torna első téli tornája, amelyet futsal szabályok szerint kell lebonyolítani. A mai tornára sajnos több csapat nem érkezett meg, ezért három csapat részvételével zajlott: Tamási, ASE, és a PSE „A” „B ”csapata.

Az első mérkőzésen rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, sajnos a befejezéssel akadtak problémáink, ezért meg kellett elégednünk a döntetlennel (2-2). A második mérkőzésen már sokak javult a helyzet kihasználás és sima 4-0- s győzelmet arattunk. A harmadik meccset is remek játékkal simán megnyertük (5-0).. A mérkőzéseken nyújtott játékkal, teljesítménnyel, a gyerekek hozzáállásával meg vagyok elégedve.

ASE legügyesebb játékosa: Bakos Mihály

Edző: Erdélyi Péter

 

 

 

 

 

Futsal bajnokság 2019. 12.01. Paks

 

A mai napon az őszi fordulókat lezáró két mérkőzés lett megrendezve. Az ellenfél a Bonyhád és a Dombóvár csapata volt. Az első meccset a Bonyháddal játszottuk, ami egy nagyon küzdelmes és élvezetes mérkőzést volt. Mind a két csapat mindent megtett a győzelemért a vége igazságos döntetlen lett. A következő mérkőzés a bajnokságot vezető Dombóvár volt. Az első félidőben nagyon fegyelmezetten és jól játszottunk, de sajnos a második játékrészben nagyon elfáradtak a srácok, így a jobb erőkből álló ellenfél magabiztosan gyűjtötte be a három pontot. A mai napon az egész csapat dicséretet érdemel, kiválóan játszottunk küzdeni akarásból jelesre vizsgázott mindenki.

A legjobb teljesítményt Bakos Mihály, Kiss Adrián nyújtotta.

 

Edző: Erdélyi Péter

 

 

 

 

U13 csapat

Bozsik torna

Paks, 2019.12.08.

 

Az első teremben lebonyolított Bozsik torna Pakson, a Rákóczi F. Általános Iskolában került megrendezésre.  A mai tornára sajnos több csapat nem érkezett meg, ezért három csapat részvételével zajlott: Tamási, ASE, és a PSE „A” „B ”csapata. Egy kivételével sikerült győznünk, helyenként a játék is elfogadható volt, viszont a helyzetkihasználáson és a védekezésben a váltásoknál jobban kell koncentrálni. Minden csapattag játéklehetőséghez jutott.

ASE legjobb játékosa: Aradi Márton

edző: Sánta István

 

 

 

Női futsal NB2 bajnokság

 

Paks, 2019.12.01.

ASE - CSORVÁS

9-3

 

 

Az újonc Csorvás csapatát fogadtuk a bajnokság 8. fordulójában. Velük még nem játszottunk a korábbiak során, így ismeretlenek voltak számunkra, sem játékerejüket, sem játékstílusukat nem ismertük. Az eddigi eredmények alapján ez volt az első mérkőzésünk a szezonban, amikor mi voltunk a találkozó esélyesei, és ilyen helyzetben még nem voltunk...

Ez az esélyesség minket zavart meg inkább, rengeteg hibával kezdtük a mérkőzést, mind támadásban, mind védekezésben érthetetlen dolgokat követtünk el, amit nagyon lelkes ellenfelünk kihasznált és kétszer is vezetéshez jutott. A félidő közepétől már kezdtünk kicsit összeszedettebben játszani, pontosabbak lettek a passzok, de még mindig nem a korábban megszokott játékunkat játszottuk, ennek ellenére sikerült a félidő végéig megfordítani az állást, 4-2-vel vonultunk szünetre.

A második félidő elején még mindig nem koncentráltan játszottunk (a szünetben ezt beszéltük meg, illetve a játékunk gyorsítását), volt egy gyors gólváltás, de a félidő közepétől elkezdtek a lányok picit játszani és egymás után alakították ki a helyzeteket, és sikerült magabiztos, 9-3-as győzelmet aratni a végig nagy lelkesedéssel, szimpatikusan játszó vendégek ellen.

Nagyon jó tanulság volt az, hogy egy játékban egyelőre gyengébb, de lelkes ellenféllel szemben sem lehet dekoncentráltan, kényelmesen játszani.

 

Gólok: Sajabó Bogi 3, Klézli Szandra 3, Trapp Enci 2, Debreceni Kata

edző: Horváth György

 

 

 

 

Gyomaendrőd, 2019.12.08.

DÉVAVÁNYA - ASE  

2-4

 

Az újonc Dévaványa elleni mérkőzés az eddigi eredmények alapján igazi rangadónak ígérkezett. A lányok átérezték a meccs fontosságát és az elejétől fogva teljes erőbedobással játszottak. Az első perctől fogva próbáltuk irányítani a játékot, ami sikerült is, többet birtokoltuk a labdát és sok helyzetet sikerült kidolgozni, de a befejezésekbe sorra hiba csúszott. Ellenfelünk is harcosan játszott, nagy volt az iram. A kihagyott helyzetek aztán megbosszulták magukat, egy eladott labdával kilépett az egyik hazai játékos, és a kapusunkat is kicselezve megszerezte a vezetést a hazai csapatnak. Ezután folytatódott a játék, továbbra is irányítottunk, és kicsit koncentráltabban kezdtek játszani a lányok. Ennek eredményeképpen Fejes Blanka harcossága gólt eredményezett, majd a félidő vége előtt Debreceni Kata találata már a vezetést jelentette. Összességében megérdemelt vezetéssel mentünk szünetre, de a kapu előtti nagyobb összpontosítással nagyobb előnyt is szerezhettünk volna.

A második félidő hasonlóan zajlott, mint az első, annyi különbséggel, hogy mindjárt az elején Sajabó Bogi egy nagyszerű indítást követően a kifutó kapus mellett higgadtan passzolt a hazai kapuba. Ez kicsit vissza vetette a hazaiak lendületét, ismét sok helyzet adódott előttünk, de ezek rendre kimaradtak. És ahogy az első félidőben, így ebben is egy " ajándék " labdával megint ki tudott lépni a hazai játékos, és az első góljukhoz hasonlót szerzett. Ekkor felpörgött a mérkőzés, újra felpörögtek a hazaiak, de egy percre rá egy Klézli, Trapp, Sajabó összjáték után utóbbi szerzett szép találatot, igazi futsalos gól volt... Ez el is döntötte a mérkőzést.

Nehéz mérkőzés volt annak ellenére, hogy játékban jobbak voltunk ellenfelünknél, a sok kihagyott helyzet szorosabbá tette a meccset. De ugyanez volt a pozitívum is, hogy egy szervezetten játszó ellenféllel szemben is sok helyzetet tudtunk kialakítani, és erőnléttel is jobban bírtuk.

 

Gólok: Sajabó Bogi 2, Debreceni Kata, Fejes Blanka

 

Jók: Sajabó Bogi vezérletével minden játékos jó teljesítményt nyújtott, és külön kiemelném Fejes Blanka bátor játékát, amit már régóta vártunk Tőle.

 

edző: Horváth György


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%