ASE Labdarúgás 2019. március havi értékelés

2019.03.28, 11:33 Labdarúgás
2019. március havi értékelés

U7 csapat

Farsang Kupa

Baja: 2019.03.09.

 

Farsang kupán vettünk részt Baján, ahol öt csapat részvételével zajlott a torna.

A Szekszárd ellen kezdtünk, ahol simán hoztuk a meccset, majd a Mohács következett, itt is főlényes játékkal könnyedén nyertünk, a harmadik meccsen a házigazda Bajától kikaptunk. Ismét úgy kaptunk három gólt, hogy passz nélkül rúgták a labdát a kapunkba, erre nem lehet felkészülni, mert mi nem így oktatjuk edzésen a játékba hozatalt.

Illetve a Bozsik tornákon sem szabályos ez a fajta megoldás.

A záró mérkőzésen a Baja II. ellen sima győzelmet arattunk, így ezüstéremmel térhettünk haza.

Gratulálok mindenkinek.

Két olyan játékosom is volt, akik most voltak először velünk ilyen tornán, és nagyon jól játszottak.

Ki kell, hogy emeljem László Martint, aki 11 gólt szerzett a tornán.

Torna válogatott Orosz Bence.

Összességében egy nagyon kis tehetséges korosztály szorgoskodik hétről hétre az ASE színeiben.

 

Edző: Klopcsikné S. Mária, Reichert Szabolcs

 

U11 csapat

 

Bozsik torna 2019. 03.24. ASE pálya

A mai első szabadtéri Bozsik torna 7 csapat részvételével zajlott. Tamási „A”; „B” , ASE „A”; ”B”csapatai, a Fadd, a Kölesd és a PSE csapata. A hét csapat körmérkőzést játszott egymással. Az időjárásnak köszönhetően remek körülmények között sikerült megrendezni a tornát. A gyerekek élvezték a játékot, szép támadásokat, és ami fontos nagyon szép gólokat lőttek.  A mérkőzéseken mind a két csapatunk által nyújtott teljesítménnyel és játékkal elégedett vagyok.

ASE „A” legügyesebb játékosa: Bakos Mihály

ASE „B” legügyesebb játékosa: Solt Milán

 

Erdélyi Péter edző

 

Futsal torna 2019. 03. 03. Fadd

A következő forduló Faddon került lebonyolításra. Az első mérkőzésen a Fadd csapatával játszottunk, álmosan kezdtük a mérkőzést, de hoztuk a kötelezőt. (5:1)  A második meccsen a Dombóvár csapatával játszottunk az első félidőben még nem volt meg az a tűz, amivel elégedett lennék, de aztán a második játékrészben már érezhetően feljavult mindenki.  (9:1) A harmadik mérkőzésen a Bonyháddal játszottuk a mai nap legjobb és legizgalmasabb meccsét. Végig hatalmas iramban jó játékkal igazságos döntetlen született (2:2).

A mai napon az egész csapat dicsértetett érdemel.

 

 Erdélyi Péter edző

 

 

Futsal torna 2019. 03. 10. Bonyhád

Az utolsó a bajnokság befejező tornájára Bonyhádon került sor. Az első mérkőzésen a Fadd csapatával játszottunk, első félidő kiegyenlített játék volt, aztán fordulás után beindult a gólgyártás (6:1) a javunkra. A második meccsen a Dombóvár csapatát is két vállra fektettük (8:1) javunkra. A harmadik mérkőzésen következet a csoport megnyeréséért a küzdelem. A vezetést mi szereztük meg egy pazar lövéssel, de sajnos a végjátékban nagyon hiányzott (sérülés, síelés) egy-két meghatározó játékosunk így a Bonyhád örülhetett a győzelemnek. (1:4)

A mai napon az egész csapat dicsértetett érdemel.

Mindenképpen szeretnék kiemelni pár játékost az egész bajnokságban nyújtott teljesítményükért:

Aradi Bercel, Aradi Márton védők, Steiner Zalán (23 gól) és Solt Milán (22 gól) támadók.

 

 Erdélyi Péter edző

 

 

U13 -14 csapat

 

Bozsik torna

Paks, 2019.03.24.

 

A tavasz első Bozsik tornáján még kissé akadozott a játékunk, de azért mindhárom mérkőzést sikerült 4-5 góllal megnyernünk. Minden játékos motiváltan lépett a pályára és több jó egyéni teljesítményt is láthattunk a fiataloktól. Jó formát mutattunk a védekezésben, mivel egyetlen gólt kaptunk, a helyzetkihasználáson még van mit javítani.

 

ASE legjobb játékosa: Nikl Patrik

 

Edző: Szakács Viktor, Sánta István

 

 

                                                                                                                   Női megyei futsal csapat

 

Bonyhád: 2019.03.02.

 

A 7. fordulót rendezték meg Bonyhádon a női megyei futsal bajnokságban.

A Faddi csapattal kezdtünk, akik mindig nagy erőbedobással és akarással lelkesen játszanak ellenünk. Azt kértem a lányoktól, hogy játszanak bátran, és a lényeg a játékosságon volt. A mérkőzés egészében ezzel a hozzáállással játszottak, Trapp Enci vezérletével végig uraltuk a játékot, sok helyzetet alakítottunk ki és mellette határozottan védekeztünk. Ennek eredményeként szebbnél szebb gólokat sikerült lőni, Marosi Ilda 3 alkalommal mattolta a faddi kapust, majd Trapp Enikő két gólt szerzett szépen felépített támadásokból kialakítva az 5-0-s végeredményt.

A második mérkőzést a Dombóvárral vívtuk. Ugyanúgy zajlott ez az összecsapás mint az első, talán a dombóvári csapat kicsit fegyelmezettebben védekezett, de Trapp Enci és Marosi Ilda rögtön a félidő elején gólt lőtt, illetve a mérkőzés második félidejében Marosi még egyet, eldöntve a mérkőzést. Az utolsó percben csökkent a koncentráció és ezt kihasználta ellenfelünk, szépítettek, így 3-1 lett a vége.

A legfontosabb meccs következett a hazai csapat ellen. A mérkőzés elején látszott, hogy pihenő nélkül kellett játszani, de így is magabiztosan játszottak a lányok, rengeteg helyzetet kialakítva, csak a befejezésekbe csúszott hiba egészen a félidő végéig. Ekkor Marosi Ilda és Debreceni Kata is betalált. A második félidő elején Trapp Enci kétszer is kicselezte a teljes bonyhádi védelmet és Kovács Mónit kihagyhatatlan helyzetbe hozta, aki mindkétszer élt a lehetőséggel. A hátralevő időben a Dombóvár szerzett egy gólt, de többre nem futotta erejükből, a 4-1-es sikerrel mind a 9 pontot begyűjtöttük.

A forduló valamennyi mérkőzésén minden játékost tudtam sok időt játszatni, ami az előzőekhez képest mindenképpen pozitív. A játékunk egyre magabiztosabb, de ezt át kell vinni a magasabb osztályba is, akkor ott is eredményesebbek tudunk lenni.

A fordulóban jó teljesítményt nyújtott Fritz Fanny, Marosi Ildikó és Trapp Enci, de a többi játékos is kitett magáért.

 

Edző: Horváth György

 

 

 

Paks: 2019.03.16.

 

Hazai pályán rendeztük a megyebajnokság utolsó előtti fordulóját.

Az első mérkőzést a Fadd csapatával játszottuk. A sereghajtó ellen csak a győzelem volt elfogadható, és ennek megfelelően játszottak a lányok a végig nagyon lelkesen védekező faddiak ellen. A mérkőzésen végig irányítottuk a játékot és 6-1-es győzelmet arattunk.

Gólok:Trapp Enci 2, Marosi Ilda, Sajabó Bogi, Maláti Gréta, Horváth Csenge

 

Második meccsünket a Szekszárd ellen játszottuk, akik az NB1-es keretből is visszajátszattak játékosokat, köztük idegenlégióst is. Már a másnapi Fradi elleni NB2-es bajnokira gondolva a mérkőzésen a meghatározó játékosainkat inkább pihentetve álltunk fel, de ennek ellenére egy szoros mérkőzést vívtunk az éllovassal, végig egyenrangú ellenfélként, minimális 2-1-es vereséggel.

Gólunkat Maláti Gréta szerezte.

 

A harmadik meccsünknek volt igazi tétje a második hely szempontjából. A Bonyhád csapata a közvetlen riválisunk az ezüstérmes helyért folytatott harcban, A lányok átérezték a mérkőzés fontosságát és végig magabiztosan játszva szép támadásokat vezetve 4-2-es győzelmet arattunk úgy, hogy ezen a találkozón sem kellett a legjobbjainknak sokat pályán lenni.

Góljainkat szerezték: Trapp Enci 2, Horváth Csenge, Kovács Mónika

 

Az utolsó forduló előtt 5 ponttal vezetünk a 3. Bonyhád előtt a 2 helyen.

 

 

 

Dombóvár: 2019.03.24.

 

Dombóvár rendezte a megyebajnokság záró fordulóját. Számunkra a tét a 2. hely megtartása volt a bonyhádi csapat előtt, amihez a Bonyhád elleni legalább 1 pont megszerzése elegendő volt. Sajnos betegségek, és egyéb okok miatt csak nagyon tartalékosan és kis létszámban tudtunk elutazni, ráadásul a meghatározó játékosok az előző napi bajnokit követően fáradtan és kisebb sérülésekkel vállalták a játékot. Ennek tükrében nem várt a csapatra könnyű feladat.

A Szekszárd ismét több NB1-es játékossal érkezett, ennek ellenére végig egyenrangú ellenfelei voltunk a listavezetőnek, végig szoros mérkőzésen az utolsó pillanatban alakult ki a 3-1-es végeredmény a Szekszárd javára.

A második mérkőzés döntött a 2. helyről, a bonyhádiak ennek megfelelően óriási elánnal játszottak végig, a paksi lányokon ekkor már nagyon látszott a fáradtság, illetve, hogy nem mindenki volt 100 %-os állapotban. A mérkőzésen végig rengeteg helyzetet dolgoztunk és hagytunk ki, félő volt, hogy ez megbosszulja magát, de Blesz Niki tartotta védéseivel az eredményt, így sikerült egy gól nélküli döntetlent elérni, ezzel a 2. helyet bebiztosítani.

Utolsó meccset a dombóvári csapattal vívtuk pihenés nélkül. Azon játékosok játszották végig a mérkőzést, akik az előző meccseken kevesebb lehetőséghez jutottak. Sajnos nem pörögtünk fel erre a találkozóra, talán megnyugtatta a lányokat, hogy a célt elértük, de ez nem lehet ok, arra, hogy küzdőszellem nélkül menjünk fel a pályára. Ennek eredményeként a lelkes hazaiak pár perc alatt 4 gólt szereztek. Azt, hogy nem lett nagyobb a különbség ebben a félidőben kapusunknak, Blesz Nikinek köszönhetjük. Félidőben megpróbáltuk rendezni a sorokat, leginkább a fejekben kellett rendet tenni. Ennek hatására a lányok a második félidőre már jobb hozzáállással mentek ki, elkezdtek küzdeni, a hosszú kihagyás után ezen a napon visszatérő Koloh Regina góljával szépíteni is sikerült, de a kidolgozott sok helyzet rendre kimaradt, így maradt a 4-1-es eredmény.

A fordulóban a minimális célt elértük, de a jobb hozzáállással ez a forduló is eredményesebb lett volna.

Összességében az összes forduló alapján megérdemelten szereztük meg a megyebajnokság 2. helyét, ami az előző évhez képest előrelépést jelent számszerűleg, de a fordulók nagy részében a játékban is többet mutattunk a tavalyi bajnoksághoz képest.

 

 

Edző: Horváth György

 

 

Női futsal NB2 csapat

Budapest: 2019.03.10.

KRSE - ASE

 

Bizakodva készültünk a KRSE elleni mérkőzésre az edzőmérkőzések és a megyebajnokság fordulóin mutatott játék alapján. A keretből meghatározó játékosok hiányoztak, illetve az utazók között voltak, akik sérülés, betegség és iskolai elfoglaltság miatt több hetet kihagytak. Ez sajnos kihatott a játékunkra is.

Nagy iramban kezdődött a találkozó, ami a mérkőzés végéig kitartott. Mindkét csapat próbált gyorsan játszani, sajnos nálunk az utolső passzokba sok hiba csúszott, az emberelőnyös helyzetekben rossz döntések születtek, és az ellenfelünk a labdaszerzésekből rendre veszélyes kontrákat vezetett, melyekből a vezetést is megszerezte. Ezt még Debreceni Kata lövésével egalizálni tudtuk, de a játék képe nem változott és újabb gólokat kaptunk kontratámadásokból. Az edzés hiánya egyre több hibát eredményezett a játékosoknál, így nem volt esély a felzárkózásra, de ami pozitívum, hogy a védekezés fegyelmezett maradt, felállt védelemmel szemben nem igazán tudtak veszélyesek lenni a hazaiak. a 4-1-es hazai siker sajnos ezen a mérkőzésen reálisnak mondható.

 

Jók: Blesz Niki, Trapp Enci,

 

Edző: Horváth György

 

Paks: 2019.03.17.

ASE- FTC

 

Az éllovas Fradi ellen az eddigi két mérkőzésen jól játszottunk, csak a helyzetkihasználással álltunk hadilábon. A mostani hazai találkozóra is úgy készültünk, hogy tisztességgel helyt állunk, fegyelmezett védekezéssel készültünk.

Az első félidőt a vendégek a tőlük megszokott lendületes játékkal kezdték, de nagyon fegyelmezetten védekeztünk és a labdaszerzésekből veszélyes támadásokat vezettünk, ami mindjárt a második percben eredményt hozott, egy kiugratás után Sajabó Bogi pazar gólt szerzett. Ezt követően is a Fradi nagy nyomást helyezett a kapunkra, de jó volt a védekezés, és a kontráinkban benne volt a gól is. Közvetlen a félidő vége előtt a kapunk előtti szerencsétlen mozdulat öngólt eredményezett, amivel egalizáltak a vendégek.

A második félidő is hasonlóan zajlott, ellenfelünk sorokat cserélve egy pillanatra sem csökkentette a nagy iramot, amit játékosaink bírtak, és továbbra is veszélyesek voltunk a labdaszerzések utáni kontrákból. Trapp Enci révén egy szép adogatás után megszereztük ismét a vezetést. A félidő közepén Bernhardt Bernadett egyéni akciói révén két lövés is a kapunkba jutott, de ez nem törte meg a lányokat, rövid időn belül Sajabó Bogi révén egyenlítettünk. A hátralévő időben a hősies védekezés mellett maradt erő támadásra is, több veszélyes támadásunkból sajnos nem tudtunk gólt szerezni. A vége előtt fél perccel egy bizonytalanságunkat kihasználva Bernhardt Bernadett megnyert egy párharcot a kapunk előterében és gólt lőtt eldöntve a mérkőzést.

Sajnos nem sikerült a bravúr, nagyon kicsi kellett hozzá.

Ami dicséretet érdemel a vereség ellenére az a lányok hozzáállása, az hogy nem szerencsével lett szoros a mérkőzés, hanem játékban is és erőben is fel tudtuk venni a versenyt a bajnokság magasan legjobb csapatával. Erre a teljesítményre lehet építeni a jövőben, a következő mérkőzéseken.

 

Edző: Horváth György

 

 

Törökbálint: 2019.03.23.

 

VIADUKT - ASE

 

A Viadukt elleni korábbi mérkőzéseken nagyon sok helyzetet alakítottunk ki, de ezek rendre kimaradtak, és minden alkalommal vereséget szenvedtünk.

Ezen a mérkőzésen a helyzetkihasználáson kellett javítanunk, hogy megszoríthassuk a rutinos, nb1-es múlttal rendelkező játékosokból álló hazaiakat. A fegyelmezett védekezésre is alapoztunk, ami a korábbi meccseken már működött.

Az első félidő feléig úgy tűnt, hogy nem sikerült mindent megvalósítani, ugyanis a fegyelmezett védekezésünkkel nem tudott mit kezdeni ellenfelünk, de a labdaszerzést követően kialakított helyzeteket, köztük 5-6 szinte kihagyhatatlan, nem sikerült gólra váltani. És ahogy ilyenkor lenni szokott egy oldalberúgást követően a Viadukt egy szerencsés góllal megszerezte a vezetést. Ez eddig hasonló forgatókönyv volt, mint a korábbi meccseken, de innen megváltozott, a lányok megváltoztatták. A fegyelmezett védekezésből gyors, egy két érintős támadásokat vezettünk, amivel nem tudtak mit kezdeni a hazaiak, és Trapp Enci egy végletekig kijátszott helyzetet váltott gólra, majd még ugyanebben a percben egy látványos, egyérintős adogatás végén Debreceni Kata került helyzetbe és a kapust elfektetve az üres kapuba helyezett. Egy percre rá egy újabb gyors támadás végén Maláti Gréta került szembe a kapussal és nagy nyugalommal helyezte el mellette a labdát. 2 perc alatt lőtt 3 góllal fordítottunk. Sajabó Bogival és Trapp Encivel nem tudtak mit kezdeni a hazai védők, a hátul megszerzett labdákból rendre veszélyes támadásokat vezettünk. Az utolsó két percre letámadással próbálkozott ellenfelünk, ez picit megzavarta a játékunkat, de a védekezéssel továbbra sem volt gond.

A második félidőt is letámadással kezdte a hazai csapat, de erre már a szünetben felkészültünk és mindjárt a félidő elején Fritz Fanny távoli bombájával és Debreceni Kata szépen helyezett lövésével újabb két gólt szereztünk. Ekkor úgy tűnt, hogy ellenfelünk feladta picit a meccset, visszaesett az iram, már a koncentráció is kicsit lankadt, még mindig sok helyzetünk volt, de ezekből "csak" kapufákig jutottunk, illetve hátul is több hibát vétettünk, de ellenfelünk egy szépítő találatig jutott, így megérdemelten nyertünk idegenben 5-2-re.

 

Jók: Sajabó Bogi, Trapp Enci, Debreceni Kata, Fritz Fanny

 

Edző: Horváth György

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%