ASE Labdarúgás 2019. november havi értékelés

2019.11.29, 05:34 Labdarúgás
ASE Labdarúgás 11. havi értékelés

U7 csapat

 

DÉLI RÉGIÓ GYERMEKLIGA

2019.11.02.

Mohács

Déli Régió negyedik fordulóban Mohácson szerepelt ovis csapatunk!

A mai napon a csapatom nagyon összeállt, és magabiztosan nagyarányú győzelmekkel kerekedtünk felül, a Kalocsa, Mohács, Baja, Kiskőrös csapatain!

Jó volt látni, hogy végre meg valósítottuk azt, amit edzésen gyakorolunk! Gondolok itt a passzokra, oldalról való berúgásra, helyezkedésekre!

Azonban a lövéseknél meg kell tanulni, hogy közben nem esünk el!

Gratulálok az egész csapatnak!

 

edző: Klopcsikné S. Mária

edző: Reichert Szabolcs

 

 

U8-9 csapat

 

Bozsik torna

2019. 10.26. Paks

 

Edzői értékelés:

Csapatunk 16 fővel képviseltette magát az őszi szezon utolsó Bozsik Fesztiválján, a PSE pályán megrendezett futball-fesztiválon. Néhányan megbetegedtek a héten, ennek ellenére a legnagyobb létszámban a mi csapatunk jelent meg a Bozsik Programon. A négykapus Funino játékok mellett, hagyományos kétkapus mérkőzésjáték volt a program része. Csapataink nagyon jól szerepeltek, kulturáltan, tudatosan játszottak. Több szakember, illetve szülő is megjegyezte a végén, hogy szemmel látható a fejlődés a gyerekeken. Mindenki jól érezte magát, a foglalkozás elérte a célját. A Fesztivál-válogatottjába Petrik Áron, Horváth Leon és Orosz Bence került be.

ifj. Erdélyi Péter – edző

Jenei Ferenc – edző

 

 

U8-9

DÉLI RÉGIÓ GYERMEKLIGA

2019.11.02.

Mohács

 

Edzői értékelés:

A Déli Régió Gyermekliga mohácsi állomásán vettünk részt. A szervezés remek volt, jó körülmények között és kellemes hangulatban telt a program. Az U8-as csapatunk 4 mérkőzéséből hármat megnyert. Nagyon jó játékkal és magabiztosan nyerték az összecsapásokat. A csapatból Rafael Bálint és László Martin teljesítménye kiemelkedett. Az U9-es korosztály nagyon felemás arcát mutatta. Az első mérkőzést 3-1-re elvesztettük, úgy hogy az ellenfelünk háromszor jött át a térfélen, mi pedig sorozatosan hagytuk ki az üres kapus ziccereket. Magunknak köszönhettük a vereséget. A második meccsen, parádés játékkal 11-0-ra vertük a Kalocsát. Az utolsó két mérkőzésünkön sima vereséget szenvedtünk a jobb erőkből álló ellenfeleink ellen. Csonka Áron és Nős Dávid teljesítménye dicsérhető.

 

edző: Jenei Ferenc és ifj. Erdélyi Péter

 

 

U11 csapat

 

Bozsik torna

2019. 11.09. Paks

 

Az Őszi utolsó évzáró szabadtéri Bozsik tornát rendeztük meg. A mai torna nyolc csapat részvételével zajlott : Tamási „A” „B” ASE, Előszállás, Bölcske, Fadd, Kölesd és a PSE csapata.

A csípős hideg reggel ellenére frissen, és nagyon jól kezdtük a mérkőzést. Mai napon öt mérkőzést játszottunk és mind az öt meccsen nagy kedvel és jól szerepeltünk. A mérkőzéseken nyújtott játékkal, teljesítménnyel, a gyerekek hozzáállásával meg vagyok elégedve.

ASE legügyesebb játékosa: Sólya Szabolcs

Edző: Erdélyi Péter

 

 

Futsal bajnokság 2019. 11.17. Paks

 

A mai napon ismét két mérkőzés lett megrendezve. Az ellenfél a Pécsvárad és a Majos csapata volt. Már első mérkőzésen lehetett látni, hogy a mai napon nagyon szeretnének nyerni a srácok. Az első félidőben szerzet előnyt a mérkőzés végéig meg tudtuk őrizni, így magabiztosan nyertünk 4:0-ra a Majos ellen. A következő mérkőzés igazán küzdelmes volt a fizikálisan erősebb ellenféllel szemben. Kimondottan jó és fegyelmezett játékkal ismét győzelemmel jöttünk le a pályáról (2:0). A mai napon az egész csapat dicséretet érdemel, kiválóan játszottunk megérdemelt győzelmeket arattunk.

A legjobb teljesítményt Bakos Mihály, Kiss Adrián, és Lacza Ákos nyújtotta.

 

Edző: Erdélyi Péter

 

 

 

U13 csapat

Bozsik torna

Paks, 2019.11.09.

 

Az ősz záró, ötödik Bozsik tornája ezúttal Pakson, az ASE sporttelepen került megrendezésre.  Négy mérkőzést játszottunk, Fadd, Kölesd, Tamási és Bölcske csapatai ellen. Mindannyiszor sikerült győznünk, helyenként a játék is elfogadható volt, viszont a helyzetkihasználáson, koncentráción és a technikai végrehajtáson még van mit javítani. Minden csapattag játéklehetőséghez jutott.

ASE legjobb játékosa: Aradi Bercel

edző: Sánta István

 

 

 

U14 csapat

Bajnoki

Paks, 2019.10.30.

ASE - Bonyhád

4 : 1

Nagyszerű győzelem, ezúttal kevésbé jó játékkal. Ellenben a küzdeni akarás, a mentalitás nagyon rendben volt, mindent kiadtak a gyerekek magukból. A rossz idő ellenére kilátogató szülők, hozzátartozók elégedetten térhettek haza. Minden pályára lépő játékost dicséret illet, kiemelten:

Jók: Nagy Sz., Prantner G., Nikl P., Aradi B.

Góllövők: Prantner G. 2, Poroszkai Á., Solt M.

                                                                                   edző: Sánta István

 

 

 

Futsal bajnokság U13

 2019. 11.06. Tolna

Atomerőmű SE U 13 – Tolna-Mözs

13 : 0

Góllövő: Nikl P 3., Tojzán Z.3, Aradi B., Németh Á.3, Prantner G. 3.

Atomerőmű SE U 13 – Fadd SE

9 : 2

Góllövők: Prantner G. 4, Tojzán Z., Nikl P. 3, Németh Á.

A Futsal Bajnokság záró őszi fordulóját Tolnán rendezték. Ezúttal, az elmúlt fordulóhoz hasonlóan, ismét kissé gyengébb ellenfeleink voltak. Csapatunk teljesítményével, hozzáállásával maradéktalanul elégedettek lehetünk. Már az első mérkőzésen is felszabadultan játszottak és szép támadásokat vezetve, szép gólokat szereztek. A második már egy kicsit „lazábbra” sikeredett, de így sem fenyegette semmi a fölényes győzelmet.

 

                                                                                   Edző: Sánta István

 

 

 

 

U16 csapat

Bajnoki

Szekszárd, 2019.10.31.

SZEKSZÁRD - ASE

8:2

Jól teljesített: Nagy Szilveszter, Orsós Dominik, Vámosi Viktor, Csibrik Balázs

 

Megjegyzés:

Az első helyezett otthonába látogattunk, és tudtuk, hogy rendkívül jó csapat lesz az ellenfelünk. Sajnos ez az első perctől kezdve látszódott is, mivel a Szekszárd végig a kezében tartotta az irányítást, jól tartották a labdát és mi kizárólag a kontratámadásainkban bízhattunk. A legjobb játékosunk és csapatkapitányunk, Horváth János sérülés miatt hiányzott, ha ő a pályán van talán több tartása lett volna a középpályánknak, de a szekszárdi siker így is megérdemelt volt.

Az ellenfél a mai napon mind egyénileg, mind pedig csapatban fölénk kerekedett, gratulálunk nekik!

 

 

edző: Szakács Viktor

 

 

 

 

Női futsal NB2 bajnokság

Paks, 2019.11.03.

ASE – TOLNA MÖZS

Magyar Kupa

3-10

 

Az NB1-es tolnai csapatot fogadtuk a Magyar Kupa 2. fordulójában. Sérülések és munkahelyi elfoglaltságok miatt nem teljes csapattal tudtunk kiállni az amúgy is esélyesebb vendégekkel szemben.

Már a mérkőzés elejétől látszott az osztálykülönbség a két csapat között, a tolnaiak sokkal gyorsabban és pontosabban játszottak, mi egy kicsit félénken. A kezdeti fölény már a 3. percben gólt hozott a vendégeknek, amit még sikerült Trapp Enikő révén egalizálni, de továbbra is bizonytalan volt a játékunk, sok volt a hiba, amit ellenfelünk kihasznált, és szünetig négy gólos előnyt szerzett.

A második félidőben sem változott a játék képe, bár sokszor erőn felül védekeztek a lányok, a hibák továbbra is megmaradtak. Trapp Enci bátor játéka azért újabb két gólt hozott, a végén picit szétesett a védekezésünk és újabb gólokat kaptunk. A Tolna megérdemelten nyert 10-3 arányban.

Ami pozitívum volt, hogy a lányok végig hajtották a mérkőzést, nem adták fel, ehhez azonban most nem társult az előző hetekben mutatott jó csapatjáték, és az egyéni jó teljesítmények is hiányoztak. Ez a mérkőzés megmutatta, hogy miben kell fejlődnünk, milyen hibákat kell kijavítsunk.

  1. Enikő teljesítménye a 3 lőtt gólja mellett a játékával is kiemelkedett.

edző: Horváth György

 

 

 

 

Budaörs, 2019.11.10.

Budaörs - ASE

3-0

 

Az éllovas Budaörs csapatával játszottunk.

Kicsit bátortalanul kezdtük a mérkőzést, ennek ellenére nagyon jól tartottuk magunkat. A védekezés rendben volt, de támadásban nem voltunk elég határozottak, főleg a befejezéseknél. Ami meglepő volt a korábbi eredmények tudatában (a Budaörs a 4 mérkőzésén 47 gólt szerzett) több helyzetet sikerült kidolgozni ellenfelünknél, de rendre kimaradtak, a befejezéseknél nem koncentráltunk, illetve a meglehetősen ragadó labda is zavarta a lányokat. Egy pillanatnyi kihagyás miatt gólt kaptunk, de ez sem törte meg a lányokat. A hazai helyzeteket sikerült kivédekezni, Blesz Niki jól védett. A második félidőben a Budaörs sokkal pontosabban támadott, kijött a technikai és gyorsaságbeli különbség, a nagyobb rutin. Ennek ellenére ebben a játékrészben is sok helyzetünk volt, de a kapusuk nagyon jól védett, illetve továbbra sem voltunk higgadtak a befejezéseknél. A mérkőzés utolsó harmadában már a fáradtság is befolyásolta játékunkat, újabb két gólt kaptunk.

Ami pozitív volt, hogy játékban fel tudtuk venni a versenyt a Budaörs csapatával, a lányok sem érezték a pályán, hogy jobbak lettek volna nálunk. Amiben előrébb járnak, az a helyzetkihasználás.

 

Jók: Blesz Nikolett, Fritz Fanny

edző: Horváth György

 

 

 

 

Paks, 2019.11.17.

ASE – Piliscsaba  

3-0

 

Az NB2 egyik legegységesebb csapatát fogadtuk az 5. fordulóban. A fentiekre tekintettel, koncentrációt, fegyelmezett védekezést és bátor támadójátékot kértem a lányoktól. Az első 5 percben sikerült irányítani a játékot, több helyzetet is sikerült kidolgozni, de a befejezések nem sikerültek. A továbbiakban feljavult a vendégek játéka, többet birtokolták a labdát, szervezettebben játszottak, de helyzetek mindkét oldalon azonos számban voltak. Támadásaink befejezése kicsit pontatlan volt, de védelmünk Blesz Niki vezérletével jól működött. A félidő utolsó percében szép támadásvezetés után Trapp Enci lőtt nagy gólt, így előnnyel mehettünk a szünetre. A második félidő nagy iramban kezdődött, a vendégek mindent megtettek az egyenlítésért, de védelmünk jól működött, kapusunk, nagy formában védett, mellette több gólhelyzetet sikerült kidolgozni. Fizikálisan is fel tudtuk venni a Piliscsabával a versenyt, amit ki is használtunk. 5 perccel a vége előtt Sajabó Bogit egy durva szabálytalansággal terítették le a büntetőterületen belül, a megítélt 6 méterest Debreceni Kata nagy erővel rúgta a léc alá. Egy percen belül egy szép adogatás végén Klézli Szandra került ziccerbe és nem is hibázott, így az utolsó percekre 3 gólos előnnyel mentünk. Jól lehoztuk az utolsó perceket, így újabb bravúros, de megérdemelt győzelmet szereztünk.

Ezen a mérkőzésen a védekezésünk határozta meg a végeredményt, határozottan, és zömében koncentráltan hajtották végre a lányok, de a támadójátékunk még nem mindig kicsit pontatlan, ezen kell javítanunk.

Gólok: Trapp Enci, Klézli Szandra, Debreceni Kata

Jók: Blesz Nikoletta vezérletével az egész csapat dicséretet érdemel.

edző: Horváth György

 

 

 

Törökbálint, 2019.11.23.

Viadukt - ASE  

3-3

 

A Viadukt elleni mérkőzésre nem a legjobb előjelekkel indultunk, öt játékos családi, munkahelyi és egyetemi elfoglaltság miatt nem tudott Törökbálintra utazni a csapattal, egy játékos pedig még sérülésből nem épült fel.

A fentiek miatt változtatnunk kellett a csapat eddig bevált játékán, tekintettel, hogy egy egészséges cserénk volt összesen. Ez a felállás a lányoknak szokatlan volt, kicsit kapkodva játszottunk. Ellenfelünk az oldalberúgásokra építette a teljes támadójátékát, ezekből sok veszélyes helyzet adódott a kapunk előtt és a mérkőzés első félidejében három gólt is sikerült elérjenek. Több kontratámadást is sikerült vezetnünk, amiből kétszer sikerült egyenlítenünk, de több ziccerünk kimaradt, így egy gólos hátránnyal vonultunk a szünetre.

A második félidőben sikerült kijavítani az oldalberúgásoknál elkövetett hibánkat, így jelentősen csökkent a hazai csapat gólszerzési lehetőségeinek száma. Továbbra is veszélyes kontratámadásaink voltak, de csak egyet sikerült gólra váltani. A hazaiak kaptak egy jogosnak nem mondható büntetőt is, de kihagyták, így maradt a döntetlen a végén.

A mérkőzésen nagyon zavaró volt még, hogy szinte félhomályban kellett játszani egy koszos pályán, és a szomszédos műfüves pályáról nem csak a gumi granulátum jött át, hanem például a 2-1-ben vezetett támadásunknál az ott játszó kisgyerekek labdája is, megakadályozva a befejezést.

A lányok minden dicséretet megérdemelnek, valamennyien erőn felül teljesítettek!

 

Gólok: Sajabó Bogi 2, Debreceni Kata

 

edző: Horváth György

 

 

Női megyei csapat

Bonyhád: 2019.11.14.

Bonyhád – ASE

2-2

 

A hétközi meccsre csak szűk kerettel, egy cserével tudtunk elmenni. Nagyon mély talajú, csúszós pályán játszottuk a mérkőzést, ennek ellenére mi inkább csapatjátékot játszottunk egész meccsen, ellenfelünk az egyéni játékot erőltette. A körülményekhez képest jó játékot produkáltak a lányok, próbáltak kombinatívan játszani. Több helyzetet dolgoztunk ki, sokszor csak centiket tévedtünk a lövéseknél, illetve a kapus tudott hárítani. A vezetést egy bombagóllal szereztük meg, Grill Zita rúgott hatalmas gólt. A bonyhádiak előre ívelt labdákkal, gyorsaságukat kihasználva igyekeztek betalálni, ami a félidő vége előtt sikerült is, így döntetlennel ért véget az első játékrész. A folytatásban nem változott a játék, és Fejes Blanka révén újra vezetést szereztünk. A félidő felétől már kezdett kijönni a lányokon a fáradtság, egyre többet támadtak a hazaiak, Blesz Nikinek több védést kellett bemutatnia, de egy alkalommal sikerült betalálniuk a hazaiaknak. Az utolsó 5 percben még több lehetőségünk volt, hogy gólt szerezzünk, de sajnos nem sikerült, így maradt a döntetlen állás.

A lányok nagyot küzdöttek, a mély talaj sokat kivett belőlük, de becsülettel helyt állt mindenki.

 

Jók: Grill Zita, Fritz Fanny, Debreceni Kata, Klézli Szandra

edző: Horváth György

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%