ASE Labdarúgás 2019. szeptemberi értékelések

2019.10.01, 06:26 Labdarúgás
ASE Labdarúgás 2019. szeptemberi értékelések

U7 csapat

Bozsik torna

 2019. 09.15. Dunaföldvár

 

Dunaföldváron vettünk részt, az I. Bozsik tornán ovis korosztályunkkal. Három csapattal képviseltük az Atomerőmű SE-ét.

A mai napon volt olyan játékosom, aki az először szerepelt.

Öt állomás volt, négy pályán egymás közti játék, míg egy helyen kapura lövések.

Edzünk tovább, meg ügyesedünk fiatal ovisainkkal.

 

Edző: Klopcsikné Somorjai Mária, Reichert Szabolcs

 

 

Bozsik torna

 2019. 09.29. Paks

 

A Paksi FC pályán vettünk ma részt Bozsik tornán U7-es csapatunkkal.

Tizenkét fővel, négy csapattal képviseltük az Atomerőmű SE-ét, ami ismét a legnagyobb létszám.

Öt pályán, csak játékok voltak, de volt egy állomáson négy kapus játék is.

Nagyon sajnálom, de sok olyan csapat van, aki a játékszabályokat sem tudja, számomra nagyon elkeserítő.

Igazából, a mai tornából sokat nem lehet levonni, mert két olyan csapatom is volt aki, még gólt sem kapott.

Torna válogatott: Somodi Jázmin, Aradi Zsigmond, Szabó Barna, Girst Máté.

 

Edző: Klopcsikné S. Mária, Reichert Szabolcs

 

 

U7

DÉLI RÉGIÓ GYERMEKLIGA

2019.09.21.

Baja

I. Regionális Tornán vettünk részt ovis csapatunkkal Baján. Négy meccset játszottunk, az első két meccsen a Mohácsi TE, Kalocsai Méhecskék ellen simán nyertünk, majd a Baja ellen alúl maradtunk. Kicsit ezen a találkozón figyelmetlenek voltunk, ki is egyenlítettünk, de egy nagyon ügyes csapat ellen játszottunk. A végén a Kiskőrös csapatával, egy nagyon izgalmas jó hangulatú találkozón az utolsó másodpercben egy öngóllal egyenlített a Kiskőrös. Nagy pozitívum volt számomra, hogy fiatalabb játékosaink nagyon ügyesek voltak. De abból van még mit tanulnunk, ha az oldalvonalon kívül megy ki a labda, akkor nehezen hozzuk játékba, illetve gyorsabban kell gondolkodnunk.

Ez azért lényegesen színvonalasabb, mint egy Bozsik Torna.

Edző: Reichert Szabolcs

 

U9 csapat

 

Bozsik torna

2019. 09.15. Dunaföldvár

 

Edzői értékelés:

Csapatunk 15 fővel képviseltette magát a Dunaföldváron megrendezett futball-fesztiválon. A Programban mérkőzésjáték, illetve Funino négykapus játék szerepelt. A gyermekek minden dicséretet megérdemelnek, lelkesen és ügyesen játszottak. A fiatalabb korosztály képviselői is szépen megállták a helyüket. Többen első U9-es programjukon szerepeltek, ez meglátszott eleinte, de a végére mindenki belejött a játékba. A Fesztivál-válogatottjába Vesza Áron és Rafael Bálint került be.

 

ifj. Erdélyi Péter – edző

Jenei Ferenc - edző

 

 

U8-U9

DÉLI RÉGIÓ GYERMEKLIGA

2019.09.21.

Baja

Edzői értékelés:

Megkezdtük szereplésünket a Déli Régió Gyermekligában. Az U8-as és az U9-es korosztályban 7-7 fős keretekkel neveztünk az első bajai állomásra. Az U8 2 győzelemmel és 2 vereséggel zárta a játéknapot. A gyerekek megállták a helyüket, az elfogadható eredmények mellett, rengeteg kiváló összjátékkal jelentkeztek. Tudatos, begyakorolt megmozdulások és megoldások jellemezték a játékunkat, ami biztató a jövőre nézve. További pozitívum, hogy minden mérkőzésen szereztünk gólt, így a sikerélmény sem maradhatott el. A csapatból kiemelkedett László Martin és Orosz Bence játéka. Az U9-es csapatunk szintén 2 győzelem, 2 vereség mutatóval zárta a napot. Mindkét mérkőzésünket hátrányból fordítva tudtuk megnyerni, ami jól mutatja a gyerekek lelkesedését és küzdeni akarását. A kapus poszt megoldatlan ebben a korosztályban, sajnos így a komoly játékerőt képviselő Kiskőrös és Baja ellen esélyünk sem volt. Marsalkó András az egész mezőnyt tekintve a torna egyik legjobb teljesítményét nyújtotta.

ifj. Erdélyi Péter – edző

Jenei Ferenc – edző

 

 

U11 csapat

 

Bozsik torna

2019. 09.08. Paks

 

Az Őszi szezon első Bozsik tornáját rendeztük meg. A mai torna hat csapat részvételével zajlott: Tamási „A” „B” ASE, Holler UFC, Előszállás, és a PSE csapata. A hat csapat körmérkőzést játszott. Csapatunkban több játékos először lépett nyújtott pályára a Bozsik tornán. Volt, akinél gondot okozott a nagyméretű játéktér, viszont volt, aki kellemes meglepetést okozott. A mérkőzéseken nyújtott játékkal, teljesítménnyel, a gyerekek hozzáállásával elégedet, vagyok.

ASE legügyesebb játékosa: Pintér Márk

Erdélyi Péter edző

 

Bozsik torna

2019. 09.22. Dunaföldvár

 

 

Az Őszi szezon másodi Bozsik tornája Dunaföldváron lett megrendezve. meg. A nagy létszám miatt két csoportot alakítottak ki. A mi csoportunk a következő csapatokból állt: Tamási, ASE, Apostag, Előszállás, és a Bölcske. Sajnos betegség miatt kis létszámmal érkeztünk, de annál nagyobb lelkesedéssel és kimondottan jó játékkal, mind a négy mérkőzésünket magabiztosan megnyertük. A mérkőzéseken nyújtott játékkal, a gyerekek hozzáállásával meg vagyok elégedve.

ASE legügyesebb játékosa: Kiss Adrián

Erdélyi Péter edző

 

Futsal Bajnoki

Paks, 2019.09.13.

A mai napon kezdődő bajnokság 2 mérkőzésre 9 játékos lett nevezve. Az ellenfél a Szekszárdi UFC két csapata volt. A srácok nagyon izgultak, mert volt, akinek ez volt az első bajnoki mérkőzése. Az első mérkőzést sikerült megnyerni 3:1 arányban. Helyenként kimondottan jól futballoztunk a helyzetek tekintve akár nagyobb arányban is nyerhettünk volna. A második meccsen viszont 4:1 arányban alulmaradtunk a jobb játékerőt képviselő UFC-től. A mérkőzéseken nyújtott hozzáállással, és teljesítménnyel elégedett vagyok.

Erdélyi Péter edző

Tolna, 2019.09.21.

A mai napon ismét két mérkőzés lett megrendezve. Az ellenfél a Tolna VFC és a Tolna-Mözs csapata volt. Az első mérkőzésen nagyon megilletődően játszottunk ezért nem is lehettet más, mint hogy vesztesen hagyjuk el a parkettát. A második meccsen helyenként kimondottan jól futballoztunk és így nagyarányú győzelem születtet a javunkra. A második mérkőzéseken nyújtott hozzáállással, és teljesítménnyel elégedett vagyok.

A legjobb teljesítményt Pintér Márk nyújtotta.

Erdélyi Péter edző

 

U13 csapat

 

Bozsik torna

Paks, 2019.09.08.

 

Az ősz első Bozsik tornáján négy mérkőzést játszottunk.  Háromszor sikerült győznünk, míg egy alkalommal egygólos vereséget szenvedtünk. Minden csapattag játéklehetőséghez jutott, így mérkőzéseken sikerülhetett – többé-kevésbé – gyakorolni az edzésen tanultakat. Az biztos, hogy a helyzetkihasználáson még továbbra is van mit javítani.

 

Edző: Sánta István

 

Bozsik torna

Dunaföldvár, 2019.09.22.

 

Az ősz második Bozsik tornája ezúttal Dunaföldváron került megrendezésre.  Három mérkőzést játszottunk, Előszállás, Kölesd és Bölcske csapatai ellen. Mindannyiszor sikerült győznünk, a játék viszont elég gyengére sikeredett. Minden csapattag játéklehetőséghez jutott. Az biztos, hogy a helyzetkihasználáson és a mentalitáson még továbbra is van mit javítani.

ASE legjobb játékosa: Aradi Márton

 

Edző: Sánta István

 

U14 csapat

Bajnoki

Kakasd, 2019.09.13.

Kakasd - ASE

4 : 4

A fizikálisan erősebb ellenféllel szemben is szépen helyt állt csapatunk. Látszott, hogy sokaknak ez az első nagyobb pályás mérkőzése. Dicséretes, hogy vesztett állásból sikerült az utolsó percekben egyenlítenünk.

Jók: Csibrik, Prantner, Németh

Góllövők: Prantner 2, Csibrik, Poroszkai

                                                                                  edző: Sánta István

Paks, 2019.09.17.

ASE - Bátaszék

4 : 1

Magabiztos győzelem a hozzánk hasonló szerkezetű ellenféllel szemben, helyenként élvezhető, jó játékkal. Bosszantó a sok kihagyott gólhelyzet és a nem kellő koncentráció.

Jók: Németh Á., Nikl P., Aradi B.

Góllövők: Németh Á. 2, Prantner, Tojzán Z.

                                                                                  edző: Sánta István

Paks, 2019.09.20.

ASE - Dunaföldvár

2 : 10

Az ellenfél 11 fő 2006-os játékost nevezett és játszatott a mérkőzésen, ez nagyban meghatározta a játék képét. Amíg birtuk erővel és koncentrációval, addig csak a mi buta hibáink után szerzett gólt az ellenfél. A végére, érthető módon elfáradtak a mieink így tudta növelni előnyét a vendégcsapat. A vereség ellenére nem kell szégyenkeznünk, a hibáinkból kell tanulnunk és csökkenteni azokat.

Jók: Nikl P., Aradi B.,

Góllövők: Pickett A. 2

                                                                       edző: Sánta István

 

 

 

Tolna, 2019.09.27.

Tolna - ASE

0 : 0

Két, azonos képességű csapat találkozott. A helyzetek alapján talán mi közelebb álltunk a győzelemhez – két kapufát is lőttünk - de az utolsó passzok, befejezések nem sikerültek. Nem baj, a következő hazai mérkőzésen még jobban fogunk koncentrálni.

Jók: Németh Á., Nikl P., Aradi M.

 

                                                                                  edző: Sánta István

 

 

U16 csapat

Bajnoki

Paks, 2019.09.12.

 

 

Csapatok:       Atomerőmű SE - Tevel

Eredmény:                       11:1

Jól teljesített: Horváth János, Szabó Zsolt, Landauer Márk, Baksa Áron

Megjegyzés:

Az első bajnoki mérkőzésünkön jól kezdtünk, hamar vezetéshez jutottunk és a mérkőzés egészében mi irányítottunk. Az ellenfél kevés helyzetet tudott kialakítani, ami a védekezésünket dicséri, bár voltak helyezkedési gondjaink, melyeket ki kell javítani. A második félidőben már nem vezettünk annyi tetszetős támadást és nem voltunk annyira kombinatívak, mint az elsőben, de a támadásaink nagy százalékát így is gólra váltottuk, így nagyobb gólkülönbségű győzelmet arattunk.

 

Edző: Szakács Viktor

 

 

Bajnoki

Bátaszék, 2019.09.15.

 

Csapatok:      Bátaszék - Atomerőmű SE

Eredmény:                       8:4

Jól teljesített: Horváth János, Csibrik Balázs, Baksa Áron

Megjegyzés:

Egy erős ellenfélhez utaztunk, ahol több idősebb játékos is szerepelt, mint a mi csapatunkban. Sajnos több játékosunk betegség miatt nem léphetett pályára. Ennek ellenérre jól kezdtünk az első fél órát, vezettünk is 3:1-re és szépen, látványos támadásokat vezetve szereztünk gólokat. A 35. percben megsérült a csapatkapitányunk, Horváth János, akinek hiányát már nem tudta sajnos elviselni a csapat. A 2. félidőben már nem volt bennünk átütő erő és az ellenfél 2 gyors támadóját már nem tudtuk megfogni, aki rendre gólhelyzeteket alakítottak ki. A kulcsembereink hiányát sajnos nem tudtuk ezen a napon pótolni, de a fiatalabb játékosok előtt le a kalappal, mert mindent megtettek, hogy megfordítsák a mérkőzést.

Edző: Szakács Viktor

 

 

 

Bajnoki

Paks, 2019.09.21.

Csapatok:       Atomerőmű SE - Kakasd

Eredmény:                       4:3

Jól teljesített: Siklósi Bence, Potyondi János, Baksa Áron, Bernáth Tamás

Megjegyzés:

A 3. bajnoki mérkőzésünkön otthon fogadtuk a Kakasd csapatát. Jól kezdtük a mérkőzést, sokat birtokoltuk a labdát, de nem igazán volt átütő erő bennünk. Az első félidőben túl gyorsan akartuk a támadásokat befejezni és többször próbálkoztunk hosszú labdákkal az ellenfél kapuja elé kerülne, melyeknél rendre rossz döntést hoztunk és pontatlanok voltunk. A pontatlanság ellenére is sok helyzetet dolgoztunk ki, viszont azokat elhibáztuk, így magunknak nehezítettük meg a mérkőzést. A második félidőben már jobban járattuk a labdát és több helyzetet dolgoztunk ki, de a még mindig nem tudtuk a jelentős részét gólra váltani, és az ellenfél kontratámadásai veszélyt jelentettek a kapunkra. A mérkőzést végül megnyertük, de nem lehetünk elégedettek, mert megnehezítettük a végjátékot saját magunknak.

Edző: Szakács Viktor

 

 

Bajnoki

Majos, 2019.09.29.

 

Csapatok:      Majos - Atomerőmű SE

Eredmény:                       0:6

Jól teljesített: Potyondi János, Horváth János, Bernáth Tamás, Kern Balázs

Megjegyzés:

A 4. bajnoki mérkőzésünkön Majosra látogattunk. Bár magabiztos győzelem született, maradt egy kis hiányérzetünk, mert jóval magasabb gólarányt is elérhettünk volna. A mérkőzés egészében mi irányítottunk. Az első félidőben még kissé akadoztak a támadásaink és inkább pontrúgásokból voltunk veszélyesek, de a második félidőben már kombinatívabbak lettünk és látványos támadásokat vezettünk. A játékunk már hatékonyabb volt, mint múlt héten, de erősebb csapatokhoz viszonyítva még nagyon sokat kell fejlődnünk.

Edző: Szakács Viktor

 

 

 

 

 

Női megyei csapat

Paks: 2019.09.18.

Atomerőmű SE – Fadd

4-2

Az idei szezon első bajnoki mérkőzését a Fadd ellen játszottuk. Az elmúlt időszakba kétszer is játszottunk velük edzőmérkőzést, amelyeken magabiztos játékot mutattak a lányok, illetve látszott ellenfelünk harcossága és lelkesedése. A meccset nem kezdtük túl jól, rengeteg hibát vétettünk, kapkodva játszottunk, szinte nem volt két egymást követő jó passz, csak rossz döntések születtek. Ellenfelünk nem látványosan, de harcosan, lelkesen küzdve játszott, aminek eredményeképpen megszerezték a vezetést is, ami még inkább feltüzelte őket. Mi nem tudtunk változtatni az első félidőben, végig sok hiba csúszott a játékban, de Marosi Ilda révén egyenlíteni tudtunk. Szünetben nyugodtabb, pontosabb játékot kértem a lányoktól. A második félidőben már próbáltak a lányok játszani, egyre több helyzetet dolgoztunk ki, de a faddi csapat erőn felől küzdött, megnehezítve a dolgunkat. Sok kihagyott helyzet után Klézli Szandra betalált, majd Marosi Ilda is, egy ellentámadásból még szépített a Fadd, de Marosi harmadik gólja lezárta a mérkőzést, ha nehezen is, de sikerült lelkes ellenfelünket legyőzni. Összességében nem játszottunk jól, saját magunknak tettük izgalmassá és nehézzé a mérkőzést, de a győzelem meg lett, ami a korábbi évekhez képest pozitívum. A következő mérkőzéseken sokkal nagyobb koncentrációra lesz szükség.

Jók: Marosi Ildikó

Paks: 2019.09.21.

Atomerőmű SE – Bonyhád

4-0

A Bonyhád csapatát fogadtuk a megyebajnokság második fordulójában. A hétközi, Fadd elleni meccs után (ahol kicsit kapkodva, nagyon sok hibával játszottunk) az volt a cél, hogy játékunk magabiztosabb, pontosabb legyen, annak ellenére, hogy betegségek miatt erősen tartalékos csapattal tudtunk kiállni. A mérkőzést sokkal fegyelmezettebben, koncentráltabban kezdtük, mint a hétközi fordulóban, főleg védekezésünk lett határozottabb. Voltak azért kisebb hibák, főleg támadásban az utolsó passzoknál, lövéseknél nem volt maximális figyelem, de összességében az egész első félidőben mi irányítottuk a játékot. A fölényünk csak egy lőtt gólt eredményezett, egy szép támadást követően Koloh Regi talált a kapuba. Ami pozitív volt, hogy kapusunknak a félidő alatt egyetlen lövést kellett csak hárítania. A második félidő is hasonlóan zajlott, sőt, egyre több helyzetet sikerült kidolgozni, miközben ellenfelünk igazi helyzetig sem jutott. Ekkor már sorra dolgoztuk ki a helyzeteket és Sajabó Bogi, Koloh Regina és Fejes Blanka góljaival magabiztos 4-0-ás győzelmet arattunk.

A mérkőzésen már javuló játékot mutattak a lányok, de még mindig több hiba volt, amit mindenképpen ki kell javítanunk, ha eredményesek akarunk lenni a bajnokságokban.

Gólok: Koloh Regina 2, Sajabó Bogi, Fejes Blanka

Jók: Sajabó Bogi, Koloh Regi, Debreceni Kata, Fritz Fanny

Edző: Horváth György

 

 

Paks: 2019.09.29.

Atomerőmű SE – Görcsöny

2-8

A számunkra ismeretlen Görcsöny csapatát fogadtuk a megyebajnokság 3. fordulójában. Ellenfelünk nagypályás bajnokságból érkeztek, és az az első perctől látszott is a játékukon. Sokkal magabiztosabban, lendületesebben játszottak a számunkra nem annyira fekvő füves pályán. A lányok becsületére legyen mondva, próbálták felvenni a játék ritmusát, de ez csak az első félidőben sikerült. Mezőnyben nem volt gond, csak a kapu előtti játékban hibáztunk sokat. Ellenfelünk magabiztos előnyt szerzett már az első félidőben, csak Sajabó Bogi veszélyeztetett többször, egy alkalommal sikerrel. A passzoknál, lövéseknél nem volt meg a koncentrációnk. A második félidőben is hasonló játék folyt, de ekkor már a védekezésben is hibáztunk, így a görcsönyi lányok meg további gólokat szereztek, amire csak Koloh Regi tudott válaszolni, így 2-8-as eredmény alakult ki a végére úgy, hogy csapatunk legjobbja kapusunk, Blesz Niki volt.

Sajnos nem tudtuk megismételni a Bonyhád elleni játékunkat, sok hibát vétettünk, de az is igaz, hogy többen betegség után jöttek mérkőzésre és ez látszott a teljesítményeken.

Edző: Horváth György

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%