ASE Labdarúgás 2019 tavaszi szezon értékelése

2019.08.09, 09:20 Labdarúgás
ASE Labdarúgás 2019 tavaszi szezon értékelése

U7-es csapatunk második fél éves értékelése

 

 

 

Az edzés látogatottság továbbra is nagyon kimagasló hisz 16 és 20 fő között volt a látogatottság.

Március közepe óta kint végezzük a gyakorlatokat.

Edzéseken gyakoroltuk a felállásokat, oldalról játékba hozatalokat, kapura lövéseket, cseleket, mozgás kordinációs feladatokat.

Teljes mértékben tudjuk a 3:3 és a 4:4 elleni felállásokat.

Március vége óta több edzésen is tudtuk gyakorolni a koordinációs passzos feladatokat, amit hamar meg tudtak érteni a gyerekek.

Azonban, még amikor oldalról hozzuk játékba a labdát az nem megy egyszerűen, van hova fejlődni.

Sok játékosnak rendkívül jó a lövő ereje, amit a kapura lövéseknél élveztek is.

A Bozsik tornákon részt vettünk, ahol szép számban képviseltük egyesületünket.

Az igazi mérce mindig az volt amikor tornákon vehettünk részt.

Itt szeretném kiemelni, hogy soha nem szerettem eredményre törően játszani, de harmadik helyezettnél sosem lettünk rosszabbak.

Egy nagyon jó kis tehetséges korosztállyal dolgoztunk, majd két éven keresztül.

U9-es csapatunkban tizenhat gyermek folytatja az edzéseket, amihez szeretnénk sok sikert kívánni.

Köszönet a szülőknek a sok szurkolásért, egyesületünknek pedig a jó, és nyugodt körülményekért.

 

Edző: Klopcsikné Somorjai Mária és Reichert Szabolcs

 

Atomerőmű SE U9

Évértékelés

2019. június

            A 2018-2019-es szezonban a 2010-2011-es születésű játékosok alkották csapatomat. Sajnos ebben a két korosztályban elég kicsi a merítési lehetőség, a vártnál kisebb létszámban tudtuk megkezdeni a szezont. Ennek hatására az U7-es csapatból, a haladó szintű játékosok engedélyt kaptak, hogy az U9-es edzéseket látogassák. Azt gondolom, ez nagyon jó döntés volt, hiszen a saját korcsoportjukban kiemelkedő 2012-es születésűek fejlődése így biztosítottabb volt, mintha továbbra is az ovifociban vesznek részt. Erősebb, fejlettebb társak és ellenfelek között kellett megállni a helyüket és kivétel nélkül mind meg is tették ezt. Csak pozitívan tudok nyilatkozni az edzésmunkájukról, a magatartásukról és az akarásukról. Sajnos, egy-két esetben az edzéslátogatottsággal volt probléma. Ennek oka, hogy túlnyomórészt ovisok voltak a csapat tagjai, így a rosszabb, hidegebb időben már nem engedték edzésre őket a szülők. A termi edzéseken kifejezetten jó volt az átlagos létszám, ez is az előbb leírtakat bizonyítja. A csapat 2010-es tagjai (Kiss Attila, Sólya Szabolcs, Pápista Milán, Kerékgyártó Attila) hozzáállásukkal és magatartásukkal példát mutatattak a kicsiknek. A szezon elején külön leültünk és megértettem velük, hogy ebben a szezonban mi az ő egyik fő feladatuk. A példamutatást, a feladatokban egymás segítését, a pályán történő szóbeli segítséget és az edzéseken való magas részvételi arányt mind-mind kötelezővé tettem nekik. Úgy gondolom, mindegyikük jól kezelte a helyzetet, hogy önmaguknál sokkal fiatalabb társakkal kellett együtt dolgozni. Egyik legnagyobb sikernek azt érzem, hogy a szezon során sikerült egy összetartó és egymást rendkívül kedvelő csapatatot kialakítani. Meggyőződésem, hogy a jó hangulat és a kellemes környezet az egyik legfontosabb alapköve egy gyerekekből álló utánpótlás csapatnak. Nagy várakozással tekintek a következő szezon elé, hisz a 2011-es korosztályban több tehetséges fiatal is szerepelteti magát, a 2012-es korosztály nagy részének pedig egy éve volt felkészülni saját korosztályában való megmérettetésre. Hiszem, hogy ez sikerült és a következő évadban további látványos fejlődésen esnek majd át a gyerekek.

 

Kelt: Paks, 2019.06.16.                                                         ifj. Erdélyi Péter

 

ASE U-11 korosztály 2019 Tavasz

A tavaszi félévre való felkészülést már január elején elkezdte csapatunk, heti 3 alkalommal kint a szabadban. A létesítmény fenntartónak köszönhetően mindig remekül előkészített műfüves pályán, szinte végig jó körülmények között kint a szabadban edzhetnek a gyerekek. Ebben az évben 2008; 2009-s évben született gyerekek készültek együtt. A két korosztály létszáma 18 fő, akihez érkezett még 1-2 fő a tavasz folyamán. Idén a 2008-s születésű gyerekek voltak a húzó emberek, akik a csapat gerincét alkották, és akik közül többen mérkőzésről mérkőzésre jó és egyenletes teljesítményt nyújtottak. Sajnos a fiatalabb gyerekek közül csak 2-3 fő volt az, aki az ebben a korosztályban elvárható szintet elérte. Az edzésen való jelenlét nem igazán mondható jónak a többször előfordult, hogy 8-10 gyermek látogatta az edzéseket. Később, ahogy melegedett az idő úgy növekedet a létszám az edzéseken. Volt olyan 2-3 fő, akik szinte csak április végén kapcsolódtak be az edzésekbe, csodálkoztak, hogy a társaik mennyivel előrébb tartanak mind technikailag, mind taktikailag. És ez nem az időjárásnak köszönhető.

A szezon kezdéskor eltervezett feladatokat, célkitűzést szem előtt tartva zajlottak az edzések. Ezek a következők voltak.

Az életkornak megfelelő alaptechnikai elemek, mozgáskészségek elsajátítása, belsővel való átadás, átvételek mindkét lábbal, cselezés, lövések.

Az életkornak megfelelő csapatjáték ismeretek elsajátítása, alkalmazása. A játékkészség alapjainak lerakása. Kis játékok, labdás alapkoordinációk.

Fentieket figyelembe véve az ősz elejére kialakult egy állandó edzésprogram - 3 edzéssel egy héten, plusz kéthetente 5-6 mérkőzés a Bozsik program keretében.

A legfőbb hiányosság továbbra is az alaptechnikai elemek legalább képesség szintű elsajátítása, úgymint, átvételek mindkét lábbal, belsővel való átadás, tudatos cselekvés. Sokan még csak a jártasság szintjén tartanak. A csapatjáték ismeretek elsajátítása egyre jobban működik a csapat 50%-nál, de a másik 50%-nál nehéz a végrehajtás, ha már az átadás-átvételek hibásak.

A szakosztály benevezett a téli hónapokban zajló U-11-s Tolna Megyei Futsal bajnokságba. Ez azt jelentette, hogy a gyerekek folyamatosan hétről hétre versenyeztetve voltak. A bajnokságban remek játékkal az ötödik helyet szerezte meg a csapatunk.

A megrendezett Bozsik tornák, a januári februári és márciusi hónapokban, teremben a futsal szabályai szerint zajlottak a (létszám:4+1 fő) kimondottan jó ötlet volt. A gyerekek szinte minden hétvégén, teremtornán érezhették magukat. Áprilisi hónaptól folytatódót a szabadban a Bozsik torna kéthetente (5-6) mérkőzéssel. A Bozsik tornákra 2 csapattal neveztünk így mindenkinek bőven jutott játék lehetőség. Igyekeztem mindenkinek játéklehetőséget adni az edzésen való részvétel és teljesítmény függvényében.

A Bozsik-program, jó erőfelmérést jelentet a gyerekek számára mind egyéni, mind csapat szinten. Örömmel láttam a tavasz folyamán, hogy egyre jobban elsajátították a nagyobb játéktérhez alkalmazkodva a mélységi és a szélességi játékot. Voltak kimondottan jó mérkőzéseink, ahol már lehetett látni azt, amit edzésen gyakoroltunk, tudatosak voltak a mozgások, keresték egymást labdával a gyerekek.

 

ASE pályán megrendezett Bozsik torna résztvevői

Szeretnék kiemelni néhány játékost az edzésen való részvétel és a mérkőzéseken nyújtott teljesítmény és hozzáállásuk miatt.

Aki az év folyamán a legtöbb edzésen és mérkőzésen részt vett és a csapat egyik meghatározó játékosa: Aradi Márton

A futsall bajnokság házi gólkirályai: Steiner Zalán (22 gól) Solt Milán (21 gól)

A futsall bajnokságban a legjobb teljesítményt nyújtó játékos: Aradi Bercel

Akik még dicséretet érdemelnek: Nickl Áron, Poroszkai Áron, Nagy Zalán, Orbán Bence

Köszönetet szeretnék mondani a szakosztály vezetésének és minden dolgozójának egész évi segítőkész munkájukért, a feltételek biztosításáért.

Üdvözlettel:                                                                           Erdélyi Péter

                                                                                                    edző

 

 

Paks, 2019.06.14.

 

Az Atomerőmű SE U-13/U14-es csapatának 2019 tavaszi félévi értékelése

 

 

A tavaszi félév során már kezdte a csapat azt a játékot és mentalitást felvenni, amit a jövőben szeretnénk látni és amit elterveztünk. Mivel 3 korosztály (2007, 2006, 2005) együtt szerepelt idén is, ezért a játékosoknak meg kellett tanulni kezelni a „helyzetet” : az idősebbeknek segíteni és példát mutatni, illetve a fiatalabbaknak be állni a sorba és tanulni a nagyobbaktól, valamint ezt egyensúlyban tartani és csapatként funkcionálni. Ez úgy érzem sikerült és egy igazán jó csapategység alakult ki.

Az év során célunk volt, hogy folyamatosan fejlődjön a játékunk, és támadásban, illetve védekezésben is hétről hétre javuljunk és az edzéseken tanult elemeket a tornákon, bajnoki mérkőzéseken viszontlássuk.

A megyei U14-es bajnokságban az elvárásoknak megfelelően az 1. helyen végeztünk, bár az utolsó fordulóig kiélezett volt a harc a bajnoki címért, de a játékosaink magabiztosan nyerték meg a döntő mérkőzést és ezáltal megérdemelten állhatnak a dobogó legfelső fokára. Az őszi szezonhoz képest sokat fejlődtünk, ami az eredményekben, kapott és rúgott gólok számában is megmutatkozott.

Pozitívum számomra, hogy a 2 hetente megrendezésre kerülő Bozsik tornákon egyre jobb és jobb teljesítmény láthattunk a fiataljainktól.

Összességében elégedettek lehetünk ezzel az évvel és nem csak a pályán elért teljesítmény miatt, hanem mert hozzáállásban és mentálisan is rengeteget fejlődtek a gyerekek. Az egész csapatnak köszönöm ezt az évet és alig várom a következő szezont, hogy újra a pályán lehessünk.

Nem utolsó sorban köszönöm a szülőknek a támogató hozzáállást és Sánta István kollégám egész éves segítőkész munkáját.

 

 

 

 

Edző: Szakács Viktor

 

 

ASE női futsal értékelés – 2018-19.

 

A csapat az előző évhez hasonlóan 2018. július 20-án kezdte meg a felkészülést az NB2-es bajnokságra illetve a megyei bajnokságokra. Hét új játékossal bővült a keret, Maláti Dalma és Orbán Rebeka egy év kihagyás után tért vissza az ASE-hoz, Sajabó Boglárka, Müller Zsófia, Oblisz Evelin, Blesz Nikoletta és Horváth Csenge megszűnt csapatoktól érkezett. A nyári időszakban szabadtéren kezdtük meg az alapozást, az iskolakezdésig nagy létszámmal  műfüves pályán tudtunk edzeni. A nyári felkészülés során több felkészülési tornán is részt vettünk, mely nagyon fontos volt a csapategység kialakításában, az új emberek beépítésében. Augusztus végétől már teremben gyakorolhattunk heti három alkalommal. Az első tétmérkőzésünk az ELTE ellen volt szeptember 23-án. A Magyar kupában a Berettyóújfalu csapatával szemben maradtunk alul az első fordulóban. Szintén szeptemberben megkezdtük a nyújtott pályás megyebajnoki szereplést, amelyben zömmel azok kaptak lehetőséget, akik az NB2-ből kimaradtak. A megyei futsal bajnokságot  decemberben kezdtük meg.

 

Az NB2-ben az előző  bajnoki évben összesen 2 győzelmet és egy döntetlent értünk el, a mérkőzésenkénti rúgott gólátlag 2.05, a kapott pedig 4,8 volt, ebben a bajnoki évben előreléptünk mind játékban, mind eredményességben, 7 mérkőzést nyertünk meg, a rúgott gólok 2,5-re emelkedtek de ami lényeges változás, hogy a kapott gólok 3,7-re csökkentek, ami még mindig sok, de lényeges változás tavalyhoz képest.,

 

Kiegyenlítettebb lett a teljesítményünk, egy-egy kivételtől eltekintve minden ellenfelünknek egyenrangú partnerei voltunk. Mind a támadójáték mind a védekezés pozitív irányba változott. Ami még mindig visszatérő jelenség volt, hogy több jó teljesítményt követően érthetetlen önbizalomhiánnyal játszottunk és elkerülhető vereségeket szenvedtünk.

 

Az új játékosok érkezésével változott az edzésen résztvevők száma, kialakult egy mag, sajnos még mindig csak 6-7 személy, akik rendszeresen, szinte valamennyi edzésen részt vettek, de ezzel már egy stabilabb csapatjátékot lehetett kialakítani. Velük együtt változó összetételben, de többnyire 10 vagy a feletti létszámmal tudtunk edzeni iskolaidőben is. Az új és régi játékosok hamar jó csapategységet alkottak.

 

A negatívum egész évben (kivéve a nyári időszakot és a téli szünetet) a már említett edzéslátogatottság, ami az eredményességet is befolyásolta még a megyebajnokságokon is. Sajnos több játékos csak heti egy edzésen vett részt, ami alapjában véve is kevés főleg úgy, hogy azok jártak így, akiknek sokkal több munka kellett volna a fejlődéshez.

 

A pozitívum az előző szezonhoz képest, hogy a kapusposzton Blesz Nikoletta révén erősödtünk, érkezése hozzájárult, hogy stabilabb lett a védekezésünk, illetve edzésmunkájának köszönhetően javult a helyzetkihasználásunk is, mivel mind edzésen mind meccsen maximális hozzáállással dolgozott.

 

Fontos kiemelni, hogy az egyesület minden feltételt biztosít (maximálisan, magas színvonalon) a csapatunk részére.

 

Az edzéseken kiemelkedő edzéslátogatása volt: Maláti Grétának, Marosi Ildikónak, Trapp Enikőnek, Fritz Fannynak, Horváth Csengének, Blesz Nikolettának, Debreceni Katának, Sajabó Boginak.

 

Az NB2 – ben a rájátszás alsóházának 3. helyét szereztük meg- A megyebajnokságban futsalban a rendszeresen NB1-es játékosokkal felálló Szekszárd mögött a 2. helyet szereztük meg, amely a tavalyi 3. helyhez képest előrelépés, nyújtott pályán 4. helyen végeztünk, ami annak ellenére lehetett volna jobb, hogy külön nem készültünk sem füves pályán, sem pattogós labdával.

 

A futsal NB2 legjobb góllövői:

Sajabó Boglárka 17 gól

Maláti Gréta 12 gól

Trapp Enikő és Debreceni Kata 9-9 gól

 

Megyei futsal:

Trapp Enikő 15 gól

Marosi Ildikó 13 gól

 

Megyei  labdarúgó bajnokság:

Fejes Blanka 8 gól

Sajabó Boglárka 7 gól

 

A következő bajnoki évre, bár idén javult a helyzet, meg kell oldanunk az edzések látogatását, legalább 8-10 játékos stabil részvétele szükséges a további fejlődéshez.

 

 

A szezon nagy részét lezártuk, de még június 29-én a strandlabdarúgó megyebajnokságon részt veszünk. A feladat adott, meg kell védeni a tavaly megszerzett bajnoki címet.

 

 

 

 

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%